bewaar
Kalkoen teriyaki met sugarsnaps
Kalkoen teriyaki met sugarsnaps
bewaar

Kalkoen teriyaki met sugarsnaps

25 min. bereiden
97waarderingen

Ingrediënten

400 g

kalkoenfilet

1 flesje

teriyakisaus

300 g

witte rijst

1 el

sesamzaad

2 el

zonnebloemolie

1 zak

Japanse wokgroente

1 zak

sugar snaps

1

bosuitje

Dit heb je nodig

  • grillpan, satéprikkers

Aan de slag

1

Meng de kalkoen met de helft van de teriyakisaus. Laat 10 min. staan. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 1 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Rijg de kalkoen aan de satéprikkers.

2

Verhit de grillpan en gril de kalkoenspiesjes in 8 min. bruin en gaar. Bestrooi met het sesamzaad. Verhit de olie in een wok en bak de wokgroente en sugarsnaps in 5 min. beetgaar. Voeg de rest van de teriyaki­saus toe en verwarm nog 1 min.

3

Schep de rijst in 4 diepe borden. Verdeel de groenten, kalkoen en bosui erover. Meng voor een meer intense smaak de kalkoenfilet de avond van tevoren al met de teriyakisaus. Laat het geheel afgedekt in de koelkast marineren.

tip

algemeenVervang de kalkoenfilet eens door zalmfilet. Gril de zalmspiesjes in 3 min. bruin en vanbinnen rosé.