bewaar
Speklap met shiitake en sugarsnaps
Speklap met shiitake en sugarsnaps
bewaar

Speklap met shiitake en sugarsnaps

15 min. bereiden
150waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

snelkookrijst

1 schaal

sugar snaps

4

speklapjes

3 el

zonnebloemolie

1 zakje

Japanse teriyakisaus

1 schaaltje

shii-takepaddestoelen

1 zakje

peen julienne

1 zakje

bosuitjes

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng een pan water aan de kook en kook de sugarsnaps 2 minuten. Schep ze uit de pan. Snijd de speklappen in stukjes en kook deze in hetzelfde water 2 minuten. Daardoor hoeft u ze straks korter te bakken. Laat het vlees uitlekken op keukenpapier. Verhit 2 el olie en bak de stukjes speklap in 5 minuten rondom bruin. Draai het vuur laag en voeg de teriyakisaus toe. Laat nog 5 minuten doorwarmen. Halveer ondertussen de paddenstoelen, verhit de rest van de olie en bak de paddenstoelen 5 minuten. Bak de peen julienne 1 minuut mee en meng de sugarsnaps erdoor. Serveer het vlees op de rijst, schep de groenten erop en bestrooi met de bosui.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Speklap met shiitake en sugarsnaps

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig