bewaar
Speklap met shiitake en sugarsnaps
Speklap met shiitake en sugarsnaps
bewaar

Speklap met shiitake en sugarsnaps

15 min. bereiden
140waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

snelkookrijst

1 schaal

sugar snaps

4

speklapjes

3 el

zonnebloemolie

1 zakje

Japanse teriyakisaus

1 schaaltje

shii-takepaddestoelen

1 zakje

peen julienne

1 zakje

bosuitjes

Aan de slag

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng een pan water aan de kook en kook de sugarsnaps 2 minuten. Schep ze uit de pan. Snijd de speklappen in stukjes en kook deze in hetzelfde water 2 minuten. Daardoor hoeft u ze straks korter te bakken. Laat het vlees uitlekken op keukenpapier. Verhit 2 el olie en bak de stukjes speklap in 5 minuten rondom bruin. Draai het vuur laag en voeg de teriyakisaus toe. Laat nog 5 minuten doorwarmen. Halveer ondertussen de paddenstoelen, verhit de rest van de olie en bak de paddenstoelen 5 minuten. Bak de peen julienne 1 minuut mee en meng de sugarsnaps erdoor. Serveer het vlees op de rijst, schep de groenten erop en bestrooi met de bosui.