bewaar
Gehaktballetjes met shiitake
Gehaktballetjes met shiitake
bewaar

Gehaktballetjes met shiitake

25 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

400 g

snelkookrijst

500 g

rundergehakt

3 eetlepels

ketjap

4 eetlepels

paneermeel

1

ei

4 eetlepels

vloeibare margarine

500 g

sperziebonen

1

ui

1 doosje

shii-takes

Aan de slag

Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Gehakt met 1 el ketjap, zout, peper, paneermeel en ei aanmaken en er kleine balletjes van kneden. In braadpan margarine verhitten en gehaktballetjes in 15 min. gaar en bruin bakken. Sperziebonen schoon-maken en in 10 min. beetgaar koken. Ui pellen en snipperen. Shiitakes schoonvegen. Laatste 5 min. van baktijd van gehaktballetjes ui toevoegen en 2 min. meebakken. Shiitakes toevoegen en 3 min. meebakken. Rest van ketjap en 100 ml water toevoegen en aanbaksels losroeren. Sperziebonen toevoegen en meewarmen. Gehaktmengsel met rijst serveren.