Gehaktballetjes met satésaus

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g snelkookrijst
- 1 beschuit
- 1 schaal half-om-halfgehakt (ca. 500 g)
- 1 ei (M)
- 1 eetlepel sambal oelek
- 2 eetlepels boter of margarine
- 1 zak panklare sperziebonen (500 g)
- 1 zak satésaus (400 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Beschuit verkruimelen. Gehakt mengen met beschuit, ei, sambal en zout naar smaak. Van gehakt balletjes ter grootte van golfbal draaien. In pan boter verhitten. Balletjes in ca. 15 minuten gaar en bruin bakken. Sperziebonen in weinig water in ca. 5 minuten beetgaar koken. Op smaak brengen met zout. Satésaus in steelpannetje in ca. 2 minuten al roerend verwarmen, niet laten koken. Gehaktballetjes serveren met rijst, sperziebonen en satésaus.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 860 kcal
- eiwit 37 g
- koolhydraten 74 g
- vet 46 g