bewaar
Gehaktballetjes met satésaus
Gehaktballetjes met satésaus
bewaar

Gehaktballetjes met satésaus

25 min. bereiden
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

snelkookrijst

1

beschuit

1 schaal

half-om-halfgehakt

1

ei (M)

1 eetlepel

sambal oelek

2 eetlepels

boter of margarine

1 zak

panklare sperziebonen

1 zak

satésaus

Aan de slag

Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Beschuit verkruimelen. Gehakt mengen met beschuit, ei, sambal en zout naar smaak. Van gehakt balletjes ter grootte van golfbal draaien. In pan boter verhitten. Balletjes in ca. 15 minuten gaar en bruin bakken. Sperziebonen in weinig water in ca. 5 minuten beetgaar koken. Op smaak brengen met zout. Satésaus in steelpannetje in ca. 2 minuten al roerend verwarmen, niet laten koken. Gehaktballetjes serveren met rijst, sperziebonen en satésaus.