bewaar
Gehaktballetjes met gado-gado
Gehaktballetjes met gado-gado
bewaar

Gehaktballetjes met gado-gado

45 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

300 g

witte rijst

1

spitskool

250 g

sperziebonen

500 g

half-om-halfgehakt

2 teentjes

knoflook

2 eetlepels

olie

3

tomaten

1 pot

satésaus

Aan de slag

Rijst volgens aanwijzing op de verpakking gaarkoken en droogstomen. Spitskool in smalle repen snijden en sperziebonen schoonmaken. Gehakt mengen met knoflook, zout en peper. Van gehakt 12 balletjes vormen. In ruim kokend water met wat zout spitskool met sperziebonen in 6-8 min. beetgaar koken. In koekenpan olie verhitten en gehaktballetjes in 10 min. bruin en gaar bakken. Tomaten in dunne partjes snijden, zaadjes verwijderen. Satésaus volgens aanwijzing op de verpakking bereiden. Groenten afgieten, gehaktballetjes op keukenpapier laten uitlekken. Tomaat door warme groenten mengen en groenten over vier borden verdelen. Gehaktballetjes ernaast leggen en satésaus erover scheppen. Rijst apart erbij geven.

tip

algemeenprijs per persoon 1.40 (in juni 2005)