bewaar
Shanghai paksoi met kruidige vispuree
Shanghai paksoi met kruidige vispuree
bewaar

Shanghai paksoi met kruidige vispuree

35 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 struikjes

Shanghai paksoi

300 g

kabeljauwfilet

1

limoen

2 eetlepels

Thaise vissaus

1 eetlepel

rode currypasta

1 eetlepel

gembersiroop

1

ei

2 eetlepels

olie

½ zakje

verse knoflookbieslook

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • grote ovenschaal

Aan de slag

1

Struikjes paksoi halveren. In pan met ruim water en zout paksoi in 3 min. beetgaar koken. In vergiet laten uitlekken. Kabeljauwfilet in stukjes snijden. Vis in keukenmachine met limoensap, vissaus, currypasta, gembersiroop en ei pureren tot stevige massa.

2

Oven voorverwarmen op 200 °C. Paksoihelften naast elkaar in ingevette ovenschaal leggen. Vismengsel over onderste deel van paksoi verdelen; licht aandrukken. Olie erover druppelen en paksoi in midden van oven in ca. 15 min. gaarbakken. Gerecht uit oven nemen en bieslook erboven fijnknippen. Serveren met pandanrijst.