bewaar
Spruiten-rookworsttaart
Spruiten-rookworsttaart
bewaar

Spruiten-rookworsttaart

Neem alles wat Hollands en winters is en stop het in één hartige taart. Smullen!

15 min. bereiden
45 min. oventijd
372waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

diepvries deeg voor hartige taart

2 el

traditionele olijfolie

500 g

spruitjes

1

Elstar appel

2

rode uien

250 g

Gelderse rookworst

4

middelgrote eieren

250 ml

verse slagroom

175 g

geraspte belegen kaas

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 26 cm)

Neem alles wat Hollands en winters is en stop het in één hartige taart. Smullen!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 170 °C. Laat het deeg ontdooien. Vet de quichevorm in en bedek met het deeg.

2

Kook de spruiten 5 min. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Snijd de ui in ringen en de worst in plakjes. Verdeel de spruiten, appel, worst en de ui over de deegbodem. Roer de eieren los met de slagroom en de kaas. Breng op smaak met peper en zout.

3

Schenk over het mengsel in de quichevorm. Bak de taart in ca. 45 min. goudbruin en gaar in de oven.

tip

bewaartipJe kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 15 min. in de oven op 170 °C.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.