bewaar
Sinaasappel-amandelcake
Sinaasappel-amandelcake
bewaar

Sinaasappel-amandelcake

15 min. bereiden
2 uur 20 min. wachten
195waarderingen

Ingrediënten

8 porties

2

medium handsinaasappels

250 g

garneeramandelen

6

middelgrote eieren

200 g

kristalsuiker

10 g

bakpoeder

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

  • springvorm (Ø 24 cm), ingevet

  • bakpapier

Aan de slag

1

Boen de sinaasappels schoon. Leg de sinaasappels in een pan met dikke bodem. Schenk er kokend water over tot ze helemaal onder staan en doe de deksel op de pan. Laat afgedekt op laag vuur 90 min. koken tot ze helemaal zacht zijn. Giet het vocht af en laat de sinaasappels iets afkoelen.

2

Verwarm de oven voor op 175 °C. Maal de amandelen in de keukenmachine heel fijn. Voeg, terwijl de machine draait, een voor een de eieren toe. Voeg de suiker, het bakpoeder en een mespunt zout toe en meng het geheel. Voeg de sinaasappels toe aan het beslag in de keukenmachine tot er een glad beslag ontstaat.

3

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en schep het beslag erin. Plaats in het midden van de oven en bak de cake in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Controleer regelmatig of de cake niet te donker wordt. Gaat het kleuren te snel, dek de bovenkant dan losjes af met een stuk aluminiumfolie. Neem de cake uit de oven en laat in de springvorm afkoelen (dat voorkomt dat de cake verbrokkelt).

algemeenDe cake is een paar dagen houdbaar en ontwikkelt dan zelfs meer smaak.

Bakvormen bekleden

Instructievideo - 02:06 min.