bewaar
Sinaasappel-nectarine-ijsjes
Sinaasappel-nectarine-ijsjes
bewaar

Sinaasappel-nectarine-ijsjes

Houd de vormpjes even onder heet water, dan komen de ijsjes er zo uit.

15 min. bereiden
5 uur wachten
29waarderingen

Ingrediënten

6 porties

100 g

water

80 g

kristalsuiker

1

nectarine

3

medium handsinaasappels

Dit heb je nodig

  • ijsvormpjes

Houd de vormpjes even onder heet water, dan komen de ijsjes er zo uit.

Aan de slag

Verhit het water met de suiker totdat alle suiker is opgelost. Laat afkoelen. Snijd de nectarine in partjes. Voeg het sinaasappelsap toe aan de suikersiroop. Verdeel de partjes nectarine over de ijsvormpjes. Vul de ijsvormpjes aan met het sinaasappel-siroopmengsel. Zet in de vriezer en laat in minimaal 5 uur bevriezen.

tip

bewaartipJe kunt de ijsjes maximaal 3 maanden in de diepvries bewaren. Hoe langer de lolly's in de vriezer staan, hoe harder ze worden en hoe makkelijker ze uit de vormpjes gaan.