Se­mif­red­do met aard­bei­en en nec­ta­ri­ne

Een typische Italiaans nagerecht, nu met typisch zomerfruit.

(4) waardeer
italiaans nagerecht Een typische Italiaans nagerecht, nu met typisch zomerfruit. 10 personen
3 4

Advertentie

Ingrediënten

10 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • cakevorm (1.5 liter)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in blokjes. Halveer de nectarines, verwijder de pitten en snijd de helften in blokjes.
  2. Breek 100 g chocolade in stukjes en doe in een vuurvaste kom. Zet de kom in een pan met een klein laagje kokend water (zonder dat de kom het water raakt) en laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Laat afkoelen tot lauwwarm.
  3. Klop ondertussen de slagroom stijf. Hak de rest van de chocolade in kleine stukjes. Spatel de ricotta en gesmolten chocolade door de slagroom. Voeg de stukjes chocolade, pistachenoten, de helft van de aardbeien en de helft van de nectarines toe. Roer goed om.
  4. Bekleed de cakevorm met vershoudfolie, laat de folie ruim over de rand hangen.Schep het mengsel in de vorm en dek af met de folie. Laat minimaal 4 uur opstijven in de vriezer.
  5. Doe ondertussen de rest van het fruit, de suiker en het water in een steelpan. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur zachtjes koken tot compote. Laat afkoelen. Haal de semifreddo uit de vriezer en stort op een schaal. Verdeel de compote over de semifreddo en snijd in plakken.

serveertip:

De semifreddo is ook lekker met warme compote. Serveer deze ernaast in plaats van erop.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Semifreddo met aardbeien en nectarine

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Se­mif­red­do met aard­bei­en en nec­ta­ri­ne

1
1
  • 400 g verse aardbeien
  • 4 nectarines

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in blokjes. Halveer de nectarines, verwijder de pitten en snijd de helften in blokjes.

2
2
  • 100 g witte chocolade

Breek de chocolade in stukjes en doe in een vuurvaste kom.

3
3

Zet de kom in een pan met een klein laagje kokend water (zonder dat de kom het water raakt) en laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie).

4
4

Laat afkoelen tot lauwwarm.

5
5
  • 250 ml verse slagroom
  • 100 g witte chocolade

Klop ondertussen de slagroom stijf. Hak de chocolade in kleine stukjes.

6
6
  • 250 g ricotta

Spatel de ricotta en gesmolten chocolade door de slagroom.

7
7
  • 40 g ongezouten pistachenoten

Voeg de stukjes chocolade, pistachenoten, de helft van de aardbeien en de helft van de nectarines toe. Roer goed om.

8
8

Bekleed de cakevorm met vershoudfolie, laat de folie ruim over de rand hangen.Schep het mengsel in de vorm en dek af met de folie. Laat minimaal 4 uur opstijven in de vriezer.

9
9
  • 10 g kristalsuiker
  • 3 el water

Doe ondertussen de rest van het fruit, de suiker en het water in een steelpan. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur zachtjes koken tot compote. Laat afkoelen.

10
10

Haal de semifreddo uit de vriezer en stort op een schaal. Verdeel de compote over de semifreddo en snijd in plakken.

serveertip:

De semifreddo is ook lekker met warme compote. Serveer deze ernaast in plaats van erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.