bewaar
Semifreddo met zomerfruit en witte chocolade
Semifreddo met zomerfruit en witte chocolade
bewaar

Semifreddo met zomerfruit en witte chocolade

Een luxe ijstaart, hoe cóól?

35 min. bereiden
4 uur wachten
3waarderingen

Ingrediënten

10 personen

200 g

verse aardbei

2

nectarines

200 g

witte chocolade

40 g

gepelde ongezouten pistachenoten

250 ml

verse slagroom

250 g

ricotta

Dit heb je nodig

  • cakevorm (1.5 liter)

Een luxe ijstaart, hoe cóól?

Aan de slag

1

Was de aardbeien in een vergiet onder koud stromend water. Verwijder de kroontjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Halveer de nectarines, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.

2

Breek de helft van de chocolade in stukjes en doe in een vuurvaste kom. Zet de kom in een pan met een klein laagje kokend water (zonder dat de kom het water raakt) en laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Laat afkoelen tot lauwwarm.

3

Hak ondertussen de rest van de chocolade in kleine stukjes. Hak de pistachenoten grof. Klop de slagroom stijf. Spatel de gesmolten chocolade en de ricotta door de slagroom. Voeg de stukjes aardbei, nectarine, chocolade en pistachenoten toe. Roer goed om.

4

Bekleed de cakevorm met vershoudfolie, laat de folie ruim over de rand hangen. Schep het mengsel in de vorm en dek af met de folie. Laat 4 uur opstijven in de vriezer. Haal ca. 10 min. voor het serveren uit de vriezer, verwijder de folie en snijd in plakjes.

tip

bewaartipJe kunt de semifreddo maximaal 5 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de vriezer. Neem de semi freddo dan 15 tot 30 min. voor het serveren uit de vriezer.