bewaar
Gemarmerde choco-aardbeien
Gemarmerde choco-aardbeien
bewaar

Gemarmerde choco-aardbeien

Kleine moeite, groots effect: met deze bonbons is het net of je in een restaurant zit. Eet ze als toetje of als lekkernij bij koffie of thee.

20 min. bereiden
30 min. wachten
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

pure chocolade 72%

50 g

witte chocolade

250 g

verse aardbei

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Kleine moeite, groots effect: met deze bonbons is het net of je in een restaurant zit. Eet ze als toetje of als lekkernij bij koffie of thee.

Aan de slag

1

Breek de pure en witte chocolade in stukjes en doe in aparte hittebestendige kommen die in een pan passen. Breng een laag water aan de kook in een steelpan, zet de schaal met pure chocolade erop en laat smelten. Zorg dat het water de schaal niet raakt. Neem zodra de chocolade gesmolten is, de schaal van de pan en smelt de witte chocolade op dezelfde manier.

2

Was ondertussen de aardbeien en dep ze droog met keukenpapier. Laat de kroontjes zitten.

3

Doe de gesmolten witte chocolade bij de pure chocolade en roer één keer door. Zo zijn ze wel gemengd, maar niet volledig.

4

Haal de aardbeien met een draaiende beweging door het chocolademengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de chocolade in 30 min. helemaal hard worden.