Amandelkoekjes
Wedden dat de koektrommel zo leeg is zodra deze Spaanse klassiekers op tafel komen?

Advertentie
Ingrediënten
- 45 g ongebrande amandelen (bakje à 100 g)
- 1 medium handsinaasappel (schoongeboend)
- 350 g tarwebloem
- 200 g kristalsuiker
- 1 middelgroot ei
- 185 g ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
Keukenspullen
- keukenmachine
- bakpapier
- deegroller
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Maal de amandelen in de keukenmachine tot poeder. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Meng in een kom de amandelpoeder, bloem, suiker, 1 tl sinaasappelrasp en een snufje zout.
- Splits het ei en bewaar de eidooier. Meng de boter en eidooier door het bloemmengsel en kneed tot een samenhangend deeg. Is het deeg te plakkerig, voeg dan nog wat bloem toe. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 30 min. in de koelkast rusten.
- Rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van 5 mm dik. Snijd rondjes of vormpjes naar keuze uit het deeg. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 20 min. goudbruin. Laat de koekjes 10 min. op een rooster afkoelen.
bewaartip:
U kunt de koekjes 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik in een luchtdichte trommel.

Citrus snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 130 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 16 g
-
vet 6 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Amandelkoekjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Amandelkoekjes
Verwarm de oven voor op 175 °C.
- 45 g ongebrande amandelen
- 1 medium handsinaasappel
- 350 g tarwebloem
- 200 g kristalsuiker
Maal de amandelen in de keukenmachine tot poeder. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Meng in een kom de amandelpoeder, bloem, suiker, 1 tl sinaasappelrasp en een snufje zout.
- 1 middelgroot ei
- 185 g ongezouten roomboter
Splits het ei en bewaar de eidooier. Meng de boter en eidooier door het bloemmengsel en kneed tot een samenhangend deeg. Is het deeg te plakkerig, voeg dan nog wat bloem toe. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 30 min. in de koelkast rusten.
Rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van 5 mm dik. Snijd rondjes of vormpjes naar keuze uit het deeg. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 20 min. goudbruin. Laat de koekjes 10 min. op een rooster afkoelen.
bewaartip:
U kunt de koekjes 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik in een luchtdichte trommel.