bewaar
Amandelkoekjes
Amandelkoekjes
bewaar

Amandelkoekjes

Wedden dat de koektrommel zo leeg is zodra deze Spaanse klassiekers op tafel komen?

45 min. bereiden
20 min. oventijd
40 min. wachten
69waarderingen

Ingrediënten

25 porties

45 g

ongebrande amandelen

1

medium handsinaasappel

350 g

tarwebloem

200 g

kristalsuiker

1

middelgroot ei

185 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • bakpapier

  • deegroller

Wedden dat de koektrommel zo leeg is zodra deze Spaanse klassiekers op tafel komen?

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Maal de amandelen in de keukenmachine tot poeder. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Meng in een kom de amandelpoeder, bloem, suiker, 1 tl sinaasappelrasp en een snufje zout.

2

Splits het ei en bewaar de eidooier. Meng de boter en eidooier door het bloemmengsel en kneed tot een samenhangend deeg. Is het deeg te plakkerig, voeg dan nog wat bloem toe. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 30 min. in de koelkast rusten.

3

Rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van 5 mm dik. Snijd rondjes of vormpjes naar keuze uit het deeg. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 20 min. goudbruin. Laat de koekjes 10 min. op een rooster afkoelen.

tip

bewaartipU kunt de koekjes 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik in een luchtdichte trommel.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.