bewaar
Sinaasappeltaart met chocoladebodem
Sinaasappeltaart met chocoladebodem
bewaar

Sinaasappeltaart met chocoladebodem

Bak deze fruitige taart als nagerecht. Wedden dat ze nóg een stukje nemen?

25 min. bereiden
30 min. oventijd
45 min. wachten
133waarderingen

Ingrediënten

12 porties

2

medium handsinaasappels

200 g

ongezouten roomboter

200 g

tarwebloem

50 g

cacaopoeder

200 g

witte basterdsuiker

6

middelgrote eieren

1

citroen

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • vershoudfolie

  • steunvulling

  • taartvorm (Ø 24 cm)

  • bakpapier

Bak deze fruitige taart als nagerecht. Wedden dat ze nóg een stukje nemen?

Aan de slag

1

Rasp de schil van 1 sinaasappel fijn. Snijd 125 g boter in blokjes. Zeef de bloem. Meng in de keukenmachine de bloem, cacao en sinaasappelrasp met de boter, 100 g suiker en 1 ei tot een samenhangend deeg. Verpak het in plasticfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.

2

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

3

Vet de taartvorm in. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht. Bekleed de ingevette taartvorm ermee. Leg bakpapier over het deeg en leg de steunvulling erop. Dit voorkomt dat de bodem gaat rijzen. Bak de taartbodem in 25 min. lichtbruin.

4

Pers de sinaasappel en de citroen uit. Snijd de geraspte sinaasappel in zes plakken, halveer die en verwijder schil en pitten.

5

Smelt in een pan de rest van de boter. Klop in de keukenmachine de rest van de eieren en het citrussap met de suiker en 1 mespunt zout schuimig. Schenk, terwijl de machine draait, de boter erbij.

6

Neem de taartvorm uit de oven, gooi steunvulling en bakpapier weg. Schenk het eimengsel in de taartbodem en verdeel de sinaasappelschijven erover. Bak de taart in 25-30 min. gaar.