Sinaasappeltaart met eiwitschuim
Op zoek naar een origineel toetje? Deze luchtige taart is de perfecte afsluiter van een feestdiner.

Ingrediënten
- 300 g digestive koekjes
- 120 g ongezouten boter (of margarine)
- 2 tl vijfkruidenpoeder
- 3 perssinaasappels (schoongeboend)
- 75 g fijne kristalsuiker
- 495 ml coconut cream
- 3 middelgrote eieren
- 200 ml eiwitten
- 150 g witte basterdsuiker
Keukenspullen
- keukenmachine
- springvorm (ø 20 cm )
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de koekjes in de keukenmachine en maal fijn. Laat de boter smelten in een pan en meng door de verkruimelde koekjes. Meng de 5 spicespoeder erdoor.
- Verdeel het koekmengsel gelijkmatig over de bodem van de ingevette springvorm en maak een opstaande rand van 2 cm. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven, maar laat die aan staan.
- Rasp de oranje schil van de sinaasappels en pers de vruchten uit. Doe het sinaasappelrasp en 225 ml -sap, de kristalsuiker en coconut cream in een steelpan en laat al roerend op laag vuur de suiker oplossen. Voeg de losgeklopte eieren toe en verwarm al roerend 5 min. mee tot de custard licht gebonden is.
- Schenk de custard voorzichtig in de springvorm en bak de taart ca. 25 min., tot de vulling gestold is. Neem uit de oven en zet de ovengrill aan.
- Klop ondertussen het eiwit met de basterdsuiker in een vetvrije kom stijf. Verdeel over de taart en zet onder de grill. Laat in ca. 3 min. goudbruin kleuren. Neem uit de oven en laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Dek af en zet minimaal 2 uur in de koelkast. Serveer ijskoud.
bewaartip:
Je kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Citrus snijden
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 575 kcal
- eiwit 9 g
- koolhydraten 59 g
-
vet 33 g
waarvan verzadigd 19 g - natrium 295 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Sinaasappeltaart met eiwitschuim
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Sinaasappeltaart met eiwitschuim
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 300 g digestive koekjes
- 120 g ongezouten boter
- 2 tl vijfkruidenpoeder
Doe de koekjes in de keukenmachine en maal fijn. Laat de boter smelten in een pan en meng door de verkruimelde koekjes. Meng de 5 spices erdoor.
Verdeel het koekmengsel gelijkmatig over de bodem van de ingevette springvorm en maak een opstaande rand van 2 cm.
Bak de koekbodem ca. 15 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven, maar laat die aan staan.
- 3 perssinaasappels
- 75 g fijne kristalsuiker
- 495 ml coconut cream
Doe het sinaasappelrasp en 225 ml -sap, de kristalsuiker en coconut cream in een steelpan en laat al roerend op laag vuur de suiker oplossen.
- 3 middelgrote eieren
Voeg de losgeklopte eieren toe en verwarm al roerend 5 min. mee tot de custard licht gebonden is.
Schenk de custard voorzichtig in de springvorm en bak de taart ca. 25 min., tot de vulling gestold is. Neem uit de oven en zet de ovengrill aan.
- 200 ml eiwitten
- 150 g witte basterdsuiker
Neem de taart uit de oven en laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Dek af en zet minimaal 2 uur in de koelkast. Serveer ijskoud.
bewaartip:
Je kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.