bewaar
Sinaasappeltaart met eiwitschuim
Sinaasappeltaart met eiwitschuim
bewaar

Sinaasappeltaart met eiwitschuim

Op zoek naar een origineel toetje? Deze luchtige taart is de perfecte afsluiter van een feestdiner.

25 min. bereiden
40 min. oventijd
3 uur wachten
45waarderingen

Ingrediënten

8 porties

300 g

digestive koekjes

120 g

ongezouten roomboter

2 tl

vijfkruidenpoeder

3

perssinaasappels

75 g

fijne kristalsuiker

495 ml

coconut cream

3

middelgrote eieren

200 ml

eiwit

150 g

witte basterdsuiker

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • springvorm (ø 20 cm )

Op zoek naar een origineel toetje? Deze luchtige taart is de perfecte afsluiter van een feestdiner.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de koekjes in de keukenmachine en maal fijn. Laat de boter smelten in een pan en meng door de verkruimelde koekjes. Meng de 5 spicespoeder erdoor.

2

Verdeel het koekmengsel gelijkmatig over de bodem van de ingevette springvorm en maak een opstaande rand van 2 cm. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven, maar laat die aan staan.

3

Rasp de oranje schil van de sinaasappels en pers de vruchten uit. Doe het sinaasappelrasp en 225 ml -sap, de kristalsuiker en coconut cream in een steelpan en laat al roerend op laag vuur de suiker oplossen. Voeg de losgeklopte eieren toe en verwarm al roerend 5 min. mee tot de custard licht gebonden is.

4

Schenk de custard voorzichtig in de springvorm en bak de taart ca. 25 min., tot de vulling gestold is. Neem uit de oven en zet de ovengrill aan.

5

Klop ondertussen het eiwit met de basterdsuiker in een vetvrije kom stijf. Verdeel over de taart en zet onder de grill. Laat in ca. 3 min. goudbruin kleuren. Neem uit de oven en laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Dek af en zet minimaal 2 uur in de koelkast. Serveer ijskoud.

bewaartipJe kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.