bewaar
Chocolade-cheesecake met banaan
Chocolade-cheesecake met banaan
bewaar

Chocolade-cheesecake met banaan

Zure room en chocolade gaan verrassend goed samen. Dagje laten staan, dan smaakt-ie nóg lekkerder!

35 min. bereiden
1 uur 10 min. oventijd
1 uur wachten
465waarderingen

Ingrediënten

12 personen

300 g

digestive koekje puur

60 g

ongezouten roomboter

250 g

pure chocolade

4

bananen

700 g

roomkaas naturel

225 g

fijne kristalsuiker

4

middelgrote eieren

125 ml

zure room

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • springvorm (Ø 24 cm)

Zure room en chocolade gaan verrassend goed samen. Dagje laten staan, dan smaakt-ie nóg lekkerder!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 160 °C. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter en voeg, terwijl de motor draait, toe. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier en vet de rand in.

2

Bedek de bodem van de springvorm met het koekmengsel en druk stevig aan. Bak ca. 10 min. in de oven en laat afkoelen. Laat de oven aan staan.

3

Hang een kom met de chocolade in een iets grotere pan met kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de stukjes smelten (au bain-marie).

4

Meng de bananen, roomkaas en suiker in de keukenmachine. Voeg een voor een de eieren toe terwijl de keukenmachine draait.

5

Voeg daarna de zure room en gesmolten chocolade toe. Schep de vulling op de koekbodem en strijk de bovenkant glad.

6

Bak ca. 1 uur in het midden van de oven. De buitenste rand van de taart moet dan stevig zijn. Het midden mag nog een beetje zacht zijn. Zet de oven uit. Laat 1 uur in de oven afkoelen zodat er geen barsten ontstaan. Neem uit de oven, snijd de rand los en verwijder de springvorm. Laat helemaal afkoelen. Lekker!

Chocolade-cheesecake met banaan

Instructievideo - 02:28 min.

Au bain-marie smelten

Instructievideo - 00:34 min.