bewaar
Banaan-karameltaart
Banaan-karameltaart
bewaar

Banaan-karameltaart

Zoet, rijk en romig met banaan, karamel, slagroom en chocolade. Pure verwennerij!

30 min. bereiden
3 uur 30 min. wachten
537waarderingen

Ingrediënten

12 personen

250 g

digestive koekjes

100 g

ongezouten roomboter

100 g

chocolade extra puur 72%

3 bladen

gelatine

100 g

fijne kristalsuiker

250 ml

verse slagroom

200 ml

crème fraîche

3

bananen

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • taartvorm met geribbelde rand (Ø 22cm)

Zoet, rijk en romig met banaan, karamel, slagroom en chocolade. Pure verwennerij!

Aan de slag

1

Verkruimel de koekjes in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan en meng door de koekkruimels. Schep de kruimels in de taartvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Breek de chocolade in stukjes en smelt au bain-marie. Verdeel de chocolade gelijkmatig over de bodem. Zet 30 min. afgedekt in de koelkast.

2

Week de gelatine 5 min. in een kom koud water. Doe de suiker in een steelpan en laat op laag vuur karamelliseren tot goudbruin. Klop ondertussen de slagroom stijf en spatel de crème fraiche erdoor. Zet het vuur uit als de karamel de juiste kleur heeft. Roer 4 el van het slagroommengsel voorzichtig door de karamel. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de karamel. Meng 3/4 van de karamel voorzichtig door de rest van het slagroommengsel.

3

Pel de bananen, snijd ze in plakjes van 1 cm en verdeel over de taartbodem. Schep de karamelslagroom erop en verdeel gelijkmatig met een spatel. Schenk de rest van de karamel er in een spiraalvorm op en laat de taart minimaal 180 min. opstijven in de koelkast.

Au bain-marie smelten

Instructievideo - 00:34 min.