bewaar
Chocolade-truffeltaart
Chocolade-truffeltaart
bewaar

Chocolade-truffeltaart

30 min. bereiden
50 min. oventijd
220waarderingen

Ingrediënten

10 personen

300 g

pure chocolade

190 g

ongebrande hazelnoten

1

medium handsinaasappel

175 g

ongezouten roomboter

125 g

rietsuiker

3

middelgrote eieren

175 g

tarwebloem

2 tl

bakpoeder

200 ml

verse slagroom

250 g

verse frambozen

Dit heb je nodig

  • springvorm (Ø 24 cm)

  • mixer

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de springvorm in.

2

Breng een pan water aan de kook, hak ondertussen de chocolade grof. Zet een kleinere vuurvaste kom of pan op de pan met water. De bodem mag het water niet raken. Laat de chocolade hierin smelten (au bain-marie).

3

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 3 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen en hak grof. Rasp de oranje schil van een schoongeboende sinaasappel.

4

Klop de boter en suiker met een mixer luchtig. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg de chocolade en het sinaasappelrasp toe. Meng de bloem met de bakpoeder en spatel door het botermengsel. Voeg de slagroom toe en spatel de hazelnoten en de frambozen erdoor. Schep het beslag in de springvorm. Bak ca. 50 min in de oven. Neem eruit en laat afkoelen.

tip

Au bain-marie smelten

Instructievideo - 00:34 min.