Biscotti met cranberry en chocolade
De naam biscotti betekent ‘twee keer gebakken’ en beschrijft daarmee de ongewone (maar gemakkelijke) methode die deze koekjes zo knapperig maakt.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 medium handsinaasappel (schoongeboend)
- 60 g ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
- 100 g fijne kristalsuiker
- 1 tl vanillearoma
- 3 middelgrote eieren
- 300 g tarwebloem
- 1½ tl bakpoeder
- ½ tl zout
- 50 g gedroogde cranberry's
- 100 g bruine amandelen
- 75 g witte chocolade
- 75 g pure chocolade
Keukenspullen
- handmixer
- magnetron
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 160 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Mix de boter, suiker, 1 el rasp en het vanillearoma met een mixer in 5 min. luchtig en romig. Voeg de eieren toe. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.
- Zeef de bloem, het bakpoeder en zout boven een kom. Spatel rustig door het beslag.
- Meng de cranberry’s en amandelen door het deeg en verdeel het deeg in tweeën. Vorm met bebloemde of ingevette handen 2 staven van ongeveer 1.5 cm hoog, 5 cm breed en 30 cm lang.
- Bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Laat 5 min. afkoelen.
- Snijd de staven in plakjes van ca. 2 cm dik. Leg ze op de bakplaat. Bak ze nog ca. 15 min. in de oven. Laat op een rooster in 2 uur helemaal afkoelen.
- Breek de witte chocolade in stukjes en smelt 30 sec in de magnetron op 800 watt. Roer door en zet nogmaals 30 sec in de magnetron. Doe hetzelfde met de pure chocolade. Besprenkel de koekjes in een zigzaggende beweging met de vloeibare chocolade.

Koekdoosje vouwen
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 125 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 15 g
-
vet 6 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 55 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Biscotti met cranberry en chocolade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Biscotti met cranberry en chocolade

Verwarm de oven voor op 160 °C.

- 1 medium handsinaasappel
- 60 g ongezouten roomboter
- 100 g fijne kristalsuiker
- 1 tl vanillearoma
Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Mix de boter, suiker, 1 el rasp en het vanillearoma met een mixer in 5 min. luchtig en romig.

- 3 middelgrote eieren
Voeg de eieren toe. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.

- 300 g tarwebloem
- 1½ tl bakpoeder
- ½ tl zout
Zeef de bloem, het bakpoeder en zout boven een kom. Spatel rustig door het beslag.

- 50 g gedroogde cranberry's
- 100 g bruine amandelen
Meng de cranberry’s en amandelen door het deeg en verdeel het deeg in tweeën.

Vorm met bebloemde of ingevette handen 2 staven van ongeveer 1.5 cm hoog, 5 cm breed en 30 cm lang.

Bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Laat 5 min. afkoelen.

Snijd de staven in plakjes van ca. 2 cm dik. Leg ze op de bakplaat.

Bak ze nog ca. 15 min. in de oven. Laat op een rooster in 2 uur helemaal afkoelen.

- 75 g witte chocolade
- 75 g pure chocolade
Breek de witte chocolade in stukjes en smelt 30 sec in de magnetron op 800 watt. Roer door en zet nogmaals 30 sec in de magnetron. Doe hetzelfde met de pure chocolade.

Besprenkel de koekjes in een zigzaggende beweging met de vloeibare chocolade. Lekker!