bewaar
Biscotti met cranberry en chocolade
Biscotti met cranberry en chocolade
bewaar

Biscotti met cranberry en chocolade

De naam biscotti betekent ‘twee keer gebakken’ en beschrijft daarmee de ongewone (maar gemakkelijke) methode die deze koekjes zo knapperig maakt.

25 min. bereiden
45 min. oventijd
3 uur 5 min. wachten
10waarderingen

Ingrediënten

30 porties

1

medium handsinaasappel

60 g

ongezouten roomboter

100 g

fijne kristalsuiker

1 tl

vanillearoma

3

middelgrote eieren

300 g

tarwebloem

1½ tl

bakpoeder

½ tl

zout

50 g

gedroogde cranberry's

100 g

bruine amandelen

75 g

witte chocolade

75 g

pure chocolade

Dit heb je nodig

  • handmixer

  • magnetron

De naam biscotti betekent ‘twee keer gebakken’ en beschrijft daarmee de ongewone (maar gemakkelijke) methode die deze koekjes zo knapperig maakt.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 160 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Mix de boter, suiker, 1 el rasp en het vanillearoma met een mixer in 5 min. luchtig en romig. Voeg de eieren toe. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.

2

Zeef de bloem, het bakpoeder en zout boven een kom. Spatel rustig door het beslag.

3

Meng de cranberry’s en amandelen door het deeg en verdeel het deeg in tweeën. Vorm met bebloemde of ingevette handen 2 staven van ongeveer 1.5 cm hoog, 5 cm breed en 30 cm lang.

4

Bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Laat 5 min. afkoelen.

5

Snijd de staven in plakjes van ca. 2 cm dik. Leg ze op de bakplaat. Bak ze nog ca. 15 min. in de oven. Laat op een rooster in 2 uur helemaal afkoelen.

6

Breek de witte chocolade in stukjes en smelt 30 sec in de magnetron op 800 watt. Roer door en zet nogmaals 30 sec in de magnetron. Doe hetzelfde met de pure chocolade. Besprenkel de koekjes in een zigzaggende beweging met de vloeibare chocolade.

Koekdoosje vouwen

Instructievideo - 00:33 min.