Bis­cot­ti met no­ten en ko­kos

Alsof je op een Italiaans terras een kopje koffie drinkt, maar dan gewoon in je eigen achtertuin.

  • tussendoortje
  • 30 stuks
  • 120 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 u. 5 min. wachten
    • 45 min. oventijd
(0) waardeer
italiaans tussendoortje Alsof je op een Italiaans terras een kopje koffie drinkt, maar dan gewoon in je eigen achtertuin. 30 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Mix de boter, suiker, 1 el rasp en het vanillearoma 5 min. met een mixer. Voeg de eieren toe en mix nog 1 min. Zeef de bloem, bakpoeder en een snufje zout boven een kom. Spatel rustig door het beslag.
  3. Meng de notenmix en de kokossnippers door het deeg en verdeel het deeg in twee delen. Vorm met bebloemde of ingevette handen 2 staven van ca. 30 cm lang, 5 cm breed en 1½ cm hoog. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Haal uit de oven en laat 5 min. afkoelen.
  4. Snijd de staven in plakjes van 2 cm dik en leg deze terug op de bakplaat. Bak nog ca. 15 min. in de oven. Laat op een rooster in 1 uur helemaal afkoelen.
  5. Breek de witte chocolade in stukjes en smelt au bain-marie. Doop ca. 10 koekjes deels in de chocola en doop voor de rest van de koekjes een vork in de chocolade en trek daarmee streepjes over de koekjes. Laat afkoelen en serveer.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 23-24

Biscotti met noten en kokos

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bis­cot­ti met no­ten en ko­kos

1
1

Verwarm de oven voor op 160 °C.

2
2
  • 1 sinaasappel
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanillearoma

Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Mix de boter, suiker, 1 el rasp en het vanillearoma 5 min. met een mixer.

3
3
  • 2 middelgrote eieren

Voeg de eieren toe en mix nog 1 min.

4
4
  • 250 g tarwebloem
  • 1 tl bakpoeder

Zeef de bloem, bakpoeder en een snufje zout boven een kom. Spatel rustig door het beslag.

5
5
  • 125 g Duyvis unsalted nutmix walnut
  • 50 g kokossnippers

Meng de notenmix en de kokossnippers door het deeg en verdeel het deeg in twee delen.

6
6

Vorm met bebloemde of ingevette handen 2 staven van ca. 30 cm lang, 5 cm breed en 1½ cm hoog.

7
7

Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Haal uit de oven en laat 5 min. afkoelen.

8
8

Snijd de staven in plakjes van 2 cm dik en leg deze terug op de bakplaat. Bak nog ca. 15 min. in de oven.

9
9

Laat op een rooster in 1 uur helemaal afkoelen.

10
10
  • 100 g witte chocolade

Breek de witte chocolade in stukjes en smelt au bain-marie.

11
11

Doop ca. 10 koekjes deels in de chocola en doop voor de rest van de koekjes een vork in de chocolade en trek daarmee streepjes over de koekjes.

12
12

Laat afkoelen en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.