bewaar
Muffins
Muffins
bewaar

Muffins

Hmmmmm... muffins! Zelfgemaakt het allerlekkerst natuurlijk, dus aan de slag met dit basisrecept.

30 min. bereiden
25 min. oventijd
30 min. wachten
27waarderingen

Ingrediënten

12 personen

300 g

tarwebloem

8 g

bakpoeder

150 g

fijne kristalsuiker

1 mespunt

zout

75 g

ongezouten roomboter

2

middelgrote eieren

250 ml

halfvolle melk

1 tl

vanillearoma

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 12 holtes

Hmmmmm... muffins! Zelfgemaakt het allerlekkerst natuurlijk, dus aan de slag met dit basisrecept.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de muffinvorm in en bestuif met wat bloem. Zeef de bloem en meng in een grote kom samen met het bakpoeder, de suiker en het zout.

2

Laat de boter op laag vuur in een steelpan smelten en neem meteen van het vuur. Klop in een kom de eieren los met de melk en het vanillearoma en voeg beetje bij beetje de gesmolten boter toe. Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel en spatel door elkaar. Er mogen wat kleine klontjes inzitten. Verdeel het beslag over de muffinvormen en bak in het midden van de oven in 25 min. bruin en gaar. Laat 30 min. afkoelen.

bereidingstipTest de muffins door er een satéstokje in te steken: als dat er droog uit komt, zijn de muffins gaar.