bewaar
Lettersandwichkoekjes met jam
Lettersandwichkoekjes met jam
bewaar

Lettersandwichkoekjes met jam

Twee koekjes in één. Beter wordt het toch niet?

25 min. bereiden
10 min. oventijd
3 uur wachten
1waarderingen

Ingrediënten

350 g

tarwebloem

2 tl

bakpoeder

½ el

5 spices

½ tl

zout

250 g

ongezouten roomboter

175 g

fijne kristalsuiker

1

middelgroot ei

1 tl

vanillearoma

100 g

frambozenjam

1 el

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • deegroller

  • bakpapier

  • vierkante & ronde uitsteekvormpjes (Ø 7.5 cm)

  • letterstekers

Twee koekjes in één. Beter wordt het toch niet?

Aan de slag

1

Zeef de bloem, bakpoeder, 5 spices en het zout boven een kom. Doe de boter en kristalsuiker in een andere kom en mix in 5 min. luchtig en romig. Mix het ei en vanillearoma erdoor. Voeg het bloemmengsel toe en kneed snel tot een samenhangend deeg. Leg ingepakt in vershoudfolie 2 uur in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 175 ºC.

3

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een zo dun mogelijk lap (ca. 3 mm). Steek er met de vierkante en ronde uitsteekvorm koekjes uit. Leg ze met steeds 2 cm afstand ertussen 2 met bakpapier beklede bakplaten. Steek uit de helft met de letterstekers letters uit de koekjes.

4

Bak de koekjes op de bakplaten ca. 10 min. onder elkaar in het midden van de oven Wissel halverwege de baktijd de bakplaten van plaats. De koekjes zijn klaar als ze aan de randen goudbruin beginnen te kleuren. Laat 5 min. afkoelen op de bakplaat en nog 1 uur op een rooster.

5

Bestrijk de dichte koekjes met een laagje frambozenjam. Duw er een koekje met een uitgestoken vormpje bovenop. Bestrooi de sandwichkoekjes met een dun laagje poedersuiker.

tip

algemeenKijk op ah.nl/koekenbakkers voor nog meer letterkoekjes-recepten.

bereidingstipAls je geen frambozenjam zonder stukjes kunt vinden, kun je de jam eerst door een zeef duwen.