bewaar
Glitterhartjes
Glitterhartjes
bewaar

Glitterhartjes

Kinderen zijn dól op glitter. En het mooie is: dit glitter kunnen ze eten.

25 min. bereiden
15 min. oventijd
1 uur wachten
7waarderingen

Ingrediënten

8 porties

200 g

tarwebloem

150 g

ongezouten roomboter

50 g

amandelmeel

1

middelgroot ei

1 mespunt

zout

75 g

roze glazuur

100 g

frambozenjam

50 g

glittersuiker

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • uitsteekvormpjes hart in blik (5 stuks)

  • appelboor

  • bakpapier

Kinderen zijn dól op glitter. En het mooie is: dit glitter kunnen ze eten.

Aan de slag

1

Doe de bloem, boter, het amandelmeel, ei en zout in een kom en kneed kort tot een samenhangend en soepel deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van 1/2 cm dik. Steek met de een na kleinste steker 16 harten uit het deeg. Steek met de appelboor een gat uit het midden van de helft van de koekjes.

3

Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Laat 15 min. afkoelen op een rooster. Verwarm ondertussen het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron en doe in een diep bord.

4

Bestrijk de koekjes zonder gat met de frambozenjam. Strooi de feestglitters op een plat bord. Doop de koekjes met gat achtereenvolgens in het glazuur en in de feestglitters en leg ze op de koekjes met de jam. Serveer direct.