bewaar
Venkel met grapefruit
Venkel met grapefruit
bewaar

Venkel met grapefruit

25 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

venkelknollen

2

rode grapefruits

4 el

olijfolie extra vierge

1 tl

grof zeezout

50 g

zwarte olijven

Aan de slag

1

Halveer de venkelknollen in de lengte. Snijd de venkel met een scherp mes in zeer dunne plakjes en daarna door de helft.

2

Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de grapefruit. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat u het vruchtvlees er gemakkelijk met uw mes tussenuit kunt wippen. Vang ook het sap op en knijp het sap uit de achterblijvende vliesjes.

3

Meng de venkel met de grapefruit, het sap en de olie. Bestrooi met flink wat peper en het zeezout en garneer met de olijven. Lekker met aardappelen uit de oven en de Siciliaanse knoflookgarnalen (voor recept zie ah.nl/allerhande).

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.

Venkel met grapefruit

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig