bewaar
Plat brood met rozemarijn, olijven en ui
Plat brood met rozemarijn, olijven en ui
bewaar

Plat brood met rozemarijn, olijven en ui

1 uur 45 min. bereiden
42waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

bloem

1 zakje

gedroogde gist

1 theelepel

suiker

1 eetlepel

rozemarijn

1 eetlepel

olijfolie

1

rode ui

10

zwarte olijven zonder pit

1 theelepel

grof zeezout

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • plasticfolie

Aan de slag

In keukenmachine met sikkelmes bloem, gist en suiker enkele sec. mengen. Terwijl machine draait 300 ml lauw water via vulschacht geleidelijk toevoegen. Rozemarijn en mespunt zout toevoegen en machine laten draaien tot deeg samenhangend is. Deeg uit keukenmachine nemen en met de hand doorkneden tot deeg soepel is en niet plakt. Kom met olie invetten. Deeg in kom leggen en met plasticfolie afdekken. Deeg 45 min. laten rijzen of tot het in volume is verdubbeld. Deeg met de hand even stevig doorkneden. Op ingevet bakblik van deeg ovaal brood van 1-2 cm hoog vormen. Ui en olijven in deeg drukken. Bovenkant van brood met olie bestrijken. Zeezout erover strooien. Brood onder plasticfolie nog 30 min. laten narijzen. Oven intussen voorverwarmen op 250 °C. Brood in ca. 15 min. gaar en goudbruin bakken.