Plat brood met rozemarijn, olijven en ui

Advertentie
Ingrediënten
- 500 g bloem
- 1 zakje gedroogde gist (7 g)
- 1 theelepel suiker
- 1 eetlepel rozemarijn
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 rode ui (in partjes)
- 10 zwarte olijven zonder pit (gehalveerd)
- 1 theelepel grof zeezout
Keukenspullen
- keukenmachine
- plasticfolie
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In keukenmachine met sikkelmes bloem, gist en suiker enkele sec. mengen. Terwijl machine draait 300 ml lauw water via vulschacht geleidelijk toevoegen. Rozemarijn en mespunt zout toevoegen en machine laten draaien tot deeg samenhangend is. Deeg uit keukenmachine nemen en met de hand doorkneden tot deeg soepel is en niet plakt. Kom met olie invetten. Deeg in kom leggen en met plasticfolie afdekken. Deeg 45 min. laten rijzen of tot het in volume is verdubbeld. Deeg met de hand even stevig doorkneden. Op ingevet bakblik van deeg ovaal brood van 1-2 cm hoog vormen. Ui en olijven in deeg drukken. Bovenkant van brood met olie bestrijken. Zeezout erover strooien. Brood onder plasticfolie nog 30 min. laten narijzen. Oven intussen voorverwarmen op 250 °C. Brood in ca. 15 min. gaar en goudbruin bakken.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 485 kcal
- eiwit 15 g
- koolhydraten 92 g
-
vet 7 g
waarvan verzadigd 0 g