bewaar
Pide (plat dun brood)
Pide (plat dun brood)
bewaar

Pide (plat dun brood)

40 min. bereiden
1 uur wachten
45waarderingen

Ingrediënten

1 portie

350 g

tarwebloem

1 theelepel

zout

1 zakje

gedroogde gist

1 theelepel

suiker

2 eetlepels

olijfolie

2 eetlepels

Griekse yoghurt

1 eetlepel

olie om in te vetten

Dit heb je nodig

  • theedoek zonder wasmiddelenluchtjes

Aan de slag

Boven grote kom bloem zeven, zout erdoor mengen en in midden kuiltje maken. Gist, suiker, olie, yoghurt en 125 ml handwarm water in kuiltje gieten en door bloem mengen. Kneden tot glad en soepel deeg ontstaat. Deegbal in iets vochtige kom leggen en afdekken met vochtige theedoek. Deeg op warme plek ca. 1 uur laten rijzen tot volume zich heeft verdubbeld. Intussen oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Deeg plat slaan en met handpalmen dun uitrekken tot langgerekte ovale vorm van ca. 1 cm dik; laat randen iets dikker. (Deeg kan ook tot twee kleinere ovale broden worden gevormd.) Bakplaat licht invetten met olie en deeg erop leggen. In midden van oven brood in ca. 15 minuten gaar en licht goudbruin bakken.