bewaar
Sesamringen
Sesamringen
bewaar

Sesamringen

2 uur 35 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

12 porties

250 g

bloem

½ zakje

gedroogde gist

½ theelepel

zout

4 takjes

koriander

4 eetlepels

sesamzaad

1

ei

½ eetlepel

grofgemalen zeezout

1 eetlepel

olie om in te vetten

bloem om te bestuiven

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Bloem, gist en zout door elkaar roeren. Koriander erboven fijn knippen. Met ca. 1 1/2 dl handwarm water tot soepel deeg kneden. Deeg afgedekt op warme plaats ca. 1 uur laten rijzen. Bakblik bekleden met bakpapier en met olie invetten. Sesamzaad in droge koekenpan lichtbruin roosteren en op plat bord strooien. Aanrecht met bloem bestuiven. Deeg in 12 stukken verdelen. Van deeg dunne slierten rollen. Tot ringen vormen, einden met water aan elkaar plakken. Ei loskloppen, ringen ermee bestrijken en door sesamzaadjes halen. Ringen op bakblik leggen en afgedekt nog ca. 30 minuten laten rijzen.

2

Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Ringen met zeezout bestrooien en in midden van oven in ca. 20 minuten lichtbruin bakken. Op rooster af laten koelen. Lekker bij mezze of Griekse stoofschotels.