bewaar
Minifocaccia met olijven
Minifocaccia met olijven
bewaar

Minifocaccia met olijven

1 uur bereiden
10 min. wachten
33waarderingen

Ingrediënten

16 porties

125 g

witbroodmix

25 g

zwarte olijven zonder pit

2 takjes

rozemarijn

2 eetlepels

(olijf)olie

25 g

groene olijven zonder pit

(zee)zout

bloem om te bestuiven

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

In kom broodmix met 3/4 dl lauw water en zwarte olijven tot elastisch deeg kneden volgens aanwijzing op verpakking. Deeg afgedekt op warme plaats ca. 40 minuten laten rijzen. Daarna oven voorverwarmen op 225 °C. Rozemarijnnaaldjes van takjes rissen. Bakplaat bekleden met bakpapier. Deeg in 16 gelijke balletjes verdelen. Aanrecht bestuiven met bloem en deeg heel dun uitrollen tot rondjes van ca. 5 cm. Rondjes op bakplaat leggen en dun bestrijken met olie. Plakjes groene olijven erop leggen. Zout en rozemarijn erover strooien. In midden van oven focaccia's in ca. 8 minuten knapperig en iets bruin bakken. Op rooster laten afkoelen.

algemeenMandje vol: Leuk als bijgerechtje voor op een buffet, maak dan meteen een grotere hoeveelheid voor een hele mand vol focaccia's. Gebruik bijvoorbeeld het hele pak broodmix (500 g) en bak de focaccia's in vier keer. Je kunt de focaccia's ook wat groter maken.