bewaar
Knapperige kaasstengels met noten
Knapperige kaasstengels met noten
bewaar

Knapperige kaasstengels met noten

10 min. bereiden
15 min. wachten
36waarderingen

Ingrediënten

16 porties

4 plakjes

roomboterbladerdeeg

50 g

zachte geitenkaas

2 eetlepels

olijfolie extra vierge

50 g

walnoten

1

ei

2 theelepels

tijm

(zee)zout

bloem om te bestuiven

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Bakplaat bekleden met bakpapier. 2 Plakjes bladerdeeg dun bestrijken met olie en geitenkaas en kwart van nootjes erover verdelen. Andere plakjes erop leggen en elk stapeltje op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot lange lappen van ca. 25 cm. Lappen in lengte elk in 8 repen van ca. 2 cm breed snijden. Repen op bakplaat leggen en bestrijken met ei. Rest van nootjes, tijm en zout erover strooien en goed aandrukken. In midden van oven stengels in ca. 15 minuten knapperig bruin bakken. Laten afkoelen. Stengels serveren in wijde hoge glazen.

algemeenMinder vet: Gebruik voor minder vette kaasstengels deeg voor hartige taart in plaats van bladerdeeg en maak dan een topping van geitenkaas met fijngehakte Italiaanse kruiden, heel fijngesneden gedroogde tomaatjes en zwarte olijven.

Bladerdeegstengels maken

Instructievideo - 01:29 min.