Ingrediënten
16 porties
4 plakjes
roomboterbladerdeeg
50 g
zachte geitenkaas
2 eetlepels
olijfolie extra vierge
50 g
walnoten
1
ei
2 theelepels
tijm
(zee)zout
bloem om te bestuiven
Dit heb je nodig
bakpapier
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Bakplaat bekleden met bakpapier. 2 Plakjes bladerdeeg dun bestrijken met olie en geitenkaas en kwart van nootjes erover verdelen. Andere plakjes erop leggen en elk stapeltje op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot lange lappen van ca. 25 cm. Lappen in lengte elk in 8 repen van ca. 2 cm breed snijden. Repen op bakplaat leggen en bestrijken met ei. Rest van nootjes, tijm en zout erover strooien en goed aandrukken. In midden van oven stengels in ca. 15 minuten knapperig bruin bakken. Laten afkoelen. Stengels serveren in wijde hoge glazen.
Bladerdeegstengels maken
Instructievideo - 01:29 min.
Knapperige kaasstengels met noten

null porties
85 kcal
10 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Bakplaat bekleden met bakpapier. 2 Plakjes bladerdeeg dun bestrijken met olie en geitenkaas en kwart van nootjes erover verdelen. Andere plakjes erop leggen en elk stapeltje op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot lange lappen van ca. 25 cm. Lappen in lengte elk in 8 repen van ca. 2 cm breed snijden. Repen op bakplaat leggen en bestrijken met ei. Rest van nootjes, tijm en zout erover strooien en goed aandrukken. In midden van oven stengels in ca. 15 minuten knapperig bruin bakken. Laten afkoelen. Stengels serveren in wijde hoge glazen.
algemeen:Minder vet: Gebruik voor minder vette kaasstengels deeg voor hartige taart in plaats van bladerdeeg en maak dan een topping van geitenkaas met fijngehakte Italiaanse kruiden, heel fijngesneden gedroogde tomaatjes en zwarte olijven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 16 personen)4 plakjes roomboterbladerdeeg
50 g zachte geitenkaas
2 eetlepels olijfolie extra vierge
50 g walnoten
1 ei
2 theelepels tijm
0 (zee)zout
0 bloem om te bestuiven
Dit heb je nodig
bakpapier