Plaattaartje met asperges en ham

hoofdgerecht
4 personen
4
38
Advertentie
Ingrediënten
- 500 g witte asperges
- zout
- 2 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)
- 150 g ham (plakjes)
- 3 takjes peterselie
- 125 g mascarpone
- 1 ei
- versgemalen peper
- nootmuskaat
- 1 eetlepel zachte roomboter
- 1 eetlepel bloem om te bestuiven
Keukenspullen
- keukenpapier
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Asperges schillen van vlak onder kopje naar beneden. Houtachtige uiteinden eraf snijden. In aspergepan (of in wijde pan) asperges met kopjes omhoog in ruim kokend water met zout ca. 10 minuten koken. Van vuur af ca. 10 minuten afgedekt laten staan. Intussen oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Bladerdeeg laten ontdooien. 50 g ham en peterselie fijnhakken. In kom mascarpone losroeren met ei, fijngehakte ham en peterselie. Zout, peper en nootmuskaat naar smaak toevoegen. Bakplaat bekleden met bakpapier. Aanrecht bestuiven met bloem, plakjes bladerdeeg halveren en uitrollen tot repen van ca. 18 cm lang. Naast elkaar op bakplaat leggen. Bestrijken met mascarponemengsel, 1/2 cm van rand rondom vrijhouden. Asperges uit pan nemen, goed laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier. Met kopjes naar één kant over bladerdeegrepen verdelen. Bestrijken met boter. In oven taartjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken. Intussen rest van ham in brede repen snijden.
- Aspergetaartjes op vier borden leggen en hamrepen erop draperen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 385 kcal
- eiwit 13 g
- koolhydraten 14 g
- vet 31 g