bewaar
Pasteitjes met broccoli, witte kaas en pesto
Pasteitjes met broccoli, witte kaas en pesto
bewaar

Pasteitjes met broccoli, witte kaas en pesto

45 min. bereiden
61waarderingen

Ingrediënten

2 personen

6 plakjes

roomboterbladerdeeg

1 zakje

broccoliroosjes

1 zakje

panklare sperziebonen

1 bakje

witte kaasblokjes

16

zwarte olijven zonder pit

2 el

verse groene pesto

1

ei

bloem om te bestuiven

Dit heb je nodig

  • 2 ronde (soufflé)schaaltjes à inhoud ca. 1/2 liter

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Bladerdeeg uitspreiden en in ca. 10 minuten laten ontdooien. Broccoli in kleinere roosjes verdelen. In pan met kokend water en zout broccoli en sperziebonen ca. 2 minuten koken. In vergiet laten uitlekken. In kom broccoli en sperziebonen met olijven, witte kaas en pesto door elkaar scheppen. Op smaak brengen met flink veel peper. Mengsel over ovenschaaltjes verdelen. Werkvlak dun bestuiven met bloem en hierop 3 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen. Deeg uitrollen tot ronde lap. Hieruit cirkel snijden, die net iets groter is dan doorsnede van ovenschaaltje; overtollig deeg bewaren voor versiering. Op dezelfde manier van overige deegplakjes tweede deegcirkel maken. Cirkels deeg op schaaltjes leggen. Randen met water vochtig maken en deegranden op schaaltjes vastplakken. Met vork gaatjes in deegcirkels prikken. Restjes deeg uitrollen en in lange dunne reepjes snijden. Reepjes deeg tot spiraaltjes draaien en ter decoratie met wat water op deegdeksels plakken. Scheid de eidooier van het eiwit en klop de eierdooier los. Bestrijk hiermee het deeg. In midden van oven pasteitjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.