bewaar
Broccolibeignets met zoete chilisaus
Broccolibeignets met zoete chilisaus
bewaar

Broccolibeignets met zoete chilisaus

30 min. bereiden
30 min. wachten
5waarderingen

Ingrediënten

125 g

bloem

1 groot

ei

1

citroen

3 eetlepels

sesamzaad

½ theelepel

versgemalen zwarte peper

300 g

panklare broccoliroosjes

olie om te frituren

100 ml

zoete chilisaus

Dit heb je nodig

  • frituurpan

Aan de slag

1

Bloem met 1/2 tl zout boven kom zeven. Kuiltje in midden van bloem maken en dooier erin doen. Met garde dooier door bloem roeren en tegelijkertijd scheut voor scheut 150-175 ml koud water toevoegen, tot glad beslag ontstaat. Citroen schoonboenen en 2 tl van schil raspen. Rasp, sesamzaad en peper door beslag roeren. Beslag op koele plek 30 min. laten rusten.

2

Frituurolie verhitten tot 180 °C. Eiwit stijfkloppen en luchtig door beslag spatelen. Broccoliroosjes door beslag wentelen en in porties in 3-4 min. goudbruin frituren. Beignets met schuimspaan uit frituurolie scheppen en laten uitlekken op dikke laag keukenpapier. Broccolibeignets (lauw)warm serveren, met chilisaus erbij om te dippen.

tip

algemeenVervang citroenrasp en sesamzaad door 2 el karwijzaad (kummel) en 1 tl gedroogde tijm. Door in plaats van water bier te gebruiken krijgt het beslag meer luchtigheid en extra smaak.