bewaar
Witlofbeignets
Witlofbeignets
bewaar

Witlofbeignets

40 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 struikjes

witlof

100 g

bloem

1

ei (M)

zout

peper

olie om te frituren

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

1

Witlof wassen, schoonmaken en droogdeppen. Witlofblaadjes één voor één losmaken. Frituurolie verhitten tot ca. 170 °C. Boven kom bloem zeven. Eierdooier en krap 1 dl koud water toevoegen en loskloppen tot vrij stevig beslag. Op smaak brengen met zout en peper.Witlofblaadjes één voor één door beslag wentelen en in gedeelten in ca. 4 minuten mooi goudbruin frituren. Laten uitlekken op keukenpapier en direct serveren. Lekker met dipsaus van (verse) kaas.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Witlofbeignets

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig