bewaar
Gefrituurde mosselen met walnotensaus
Gefrituurde mosselen met walnotensaus
bewaar

Gefrituurde mosselen met walnotensaus

30 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

1 teentje

knoflook

100 g

walnoten

2 eetlepels

olijfolie (extra vierge)

eetlepels

citroensap

zout

3 takjes

peterselie

30

gekookte mosselen

120 g

bloem

1

ei (M)

olie om te frituren

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • satéstokjes

  • keukenpapier

Aan de slag

Knoflook pellen en halveren. In keukenmachine walnoten met knoflook fijn malen. Olijfolie en citroensap druppelsgewijs erdoor mengen. Notenpasta met 4 à 5 eetlepels koud water tot sausdikte verdunnen. Op smaak brengen met zout. Peterselie fijn knippen en erdoor roeren. Mosselen droogdeppen met keukenpapier. In diep bord 2 eetlepels bloem strooien en mosselen erdoor wentelen. Aan elk stokje 3 mosselen prikken. In kom ei loskloppen. Rest van bloem erdoor mengen. Scheutje voor scheutje ca. 1 dl koud water erdoor roeren tot glad beslag ontstaat. Beslag op smaak brengen met zout. Olie verhitten tot ca. 170 °C. Mosselen door beslag halen. Met 5 stokjes tegelijk in hete olie in ca. 3 minuten goudbruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Direct serveren met walnotensaus.

tip

algemeenTahin, een sesampasta, wordt in Marmara vaak door dipsauzen geroerd, zoals een aubergine-tahin dipsaus, door kikkererwtenpuree (hummus) of door walnotensaus. Walnoot-sesamsaus (teradot): Roer in plaats van de olijfolie 3 eetlepels tahin door de walnotenpasta en verdun deze daarna met water tot sausdikte. Ook kunt u de olijfolie vervangen door sesamolie. De gefrituurde mosselen zijn ook te serveren als mezze, ca. 10 stuks.