bewaar
'Groene visjes' uit de moestuin
'Groene visjes' uit de moestuin
bewaar

'Groene visjes' uit de moestuin

50 min. bereiden
30 min. wachten
7waarderingen

Ingrediënten

100 g

bloem

zout

(versgemalen) peper

1

ei (M)

500 g

sperziebonen

olie om te frituren

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

1

Boven schaal bloem zeven. Zout en peper door bloem mengen en in midden kuiltje maken. Ei splitsen en eierdooier in kuiltje bloem doen. Scheutje voor scheutje 1 1/2 dl water erdoor roeren tot glad beslag ontstaat. Beslag ca. 30 minuten laten rusten. Intussen sperziebonen schoonmaken, wassen en met keukenpapier goed droog deppen.

2

In pan of frituurpan olie verhitten tot 180 °C. Eiwit stijf kloppen en door beslag spatelen. Sperziebonen door beslag wentelen en in kleine porties in 3 à 4 minuten goudbruin bakken. Laten uitlekken op keukenpapier.

tip

algemeenHet water in het beslag kan ook worden vervangen door droge witte wijn.