bewaar
Knapperige tofuballetjes met zoete chilisaus
Knapperige tofuballetjes met zoete chilisaus
bewaar

Knapperige tofuballetjes met zoete chilisaus

25 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pak

tofu naturel

1

ei

2 eetlepels

sojasaus

2 eetlepels

bloem

100 g

shii-takes

2

nori-vellen

6 eetlepels

zoete chilisaus

olie om te frituren

Dit heb je nodig

  • frituurpan

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

Tofu laten uitlekken en droogdeppen, eventueel erin knijpen om overtollig vocht te verwijderen. Tofu, ei en sojasaus met zout en peper naar smaak pureren met staafmixer of keukenmachine. Bloem door tofumengsel roeren. Paddestoelen en norivellen erdoor scheppen. Van tofu ca. 20 kleine balletjes draaien. Frituurpan met olie tot 175 °C verhitten. Tofuballetjes per 5-6 tegelijk langzaam in frituurvet laten zakken en in 3-4 min. goudbruin en gaar frituren. Rest van tofuballetjes op zelfde wijze bereiden. Balletjes op keukenpapier laten uitlekken en lauwwarm of koud met zoete chilisaus serveren.