bewaar
Artisjokkenpizza
Artisjokkenpizza
bewaar

Artisjokkenpizza

25 min. bereiden
1 uur 15 min. wachten
11waarderingen

Ingrediënten

250 g

bloem

2 tl

zout

½ zakje

gedroogde gist

1 blik

artisjokken

100 g

zwarte olijven zonder pit

100 g

Parmezaanse kaas

1 kleine

ui

2 tl

gedroogde oregano

1½ el

olijfolie

bloem om te bestuiven

Dit heb je nodig

  • deegroller

Aan de slag

1

Bloem in kom doen, zout en gist erdoor roeren. Bij bloem 125 ml handwarm water schenken, met houten lepel erdoor mengen en tot soepel deeg kneden. Deeg ca. 1 uur afgedekt laten rijzen op een warme plaats (bijv. naast de verwarming/gasfornuis). Intussen artisjokken in plakjes snijden en laten uitlekken. Olijven ook laten uitlekken. Kaas raspen.

2

Oven voorverwarmen op 250 ºC of gasovenstand 6. Bakblik invetten. Ui pellen en in dunne ringen snijden. Artisjokken, olijven en ui in kom doen. Oregano, 2 el olie en peper toevoegen en geheel omscheppen. Deeg in 4 gelijke stukken verdelen. Aanrecht met bloem bestuiven. Stukken uitrollen tot dunne ronde lappen van elk ca. 20 cm. doorsnede. Op bakblik leggen en met kaas bestrooien. Vulling erover verdelen. Pizza's in de oven in ca. 15 minuten knapperig en iets bruin bakken.