bewaar
Rollercoasters
Rollercoasters
bewaar

Rollercoasters

55 min. bereiden
30 min. wachten
8waarderingen

Ingrediënten

12 personen

1 el

boter om in te vetten

1 el

bloem

1 blikje

croissantdeeg

½ zakje

nougatine

1 el

citroenrasp

2 zakje

vanillesuiker

3 el

suiker

1

ei

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • kwastje

Aan de slag

1

Haal de bakplaat uit de oven en vet hem in met de boter. Gebruik hiervoor het kwastje. Verwarm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand 4. Strooi de bloem uit op het aanrecht. Maak het blikje deeg open. Kijk op de verpakking hoe dat moet. Rol het deeg uit op het aanrecht met bloem.

2

Plak de naden van de deeglap met natte vingers tegen elkaar. Snij met een scherp mes 6 even grote repen deeg. Snij ze doormidden.

3

Draai spiralen van de reepjes: hou met je ene hand het uiteinde van het deegreepje vast en draai met de andere hand steeds een beetje. Vorm van iedere deegreep een mooie krakeling.

4

Roer de nougatine, citroenrasp, vanillesuiker en suiker goed door elkaar in een diep bord.

5

Breek het ei boven een kommetje en klop het los. Smeer de krakelingen aan beide kanten in met ei.

6

Wentel iedere krakeling door het suikermengsel. Leg de krakelingen op de bakplaat en schuif die in het midden van de oven. Bak de krakelingen in 15 minuten goudbruin. Laat ze daarna afkoelen.