Zo kies je makkelijk voor Beter eten

Bij Beter eten denken wij aan gezonder, lekkerder, duurzamer, makkelijker eten en het liefst allemaal tegelijk. Dat kan soms best lastig zijn. Daarom helpen wij jou graag om het kiezen voor Beter eten makkelijk en betaalbaar te maken.

Ontdek alles

Steeds Beter eten

Bij Albert Heijn willen we Beter eten elke dag beter maken. Bekijk wat we allemaal doen, waar we naartoe willen hoe ook jij een bijdrage kan leveren. Doe je ook mee?

Deel jouw idee

Samen duurzamer verpakken

Onze plastic zakjes voor groente en fruit gaan met pensioen! Daarnaast hebben we verpakkingen veranderd om zo minder plastic te gebruiken. Nieuwsgierig?

Meer over duurzaam verpakken

Kipvleeswaren bij deli beter leven

Alle kip bij Albert Heijn heeft in 2023 minimaal 1 ster beter leven. Bij onze kipvleeswaren van de deli afdeling is dat nu al het geval.

Lees meer

Verzakjes gebruik is plastic besparen

Hoe neem je dan je groente en fruit mee? Gewoon, in onze verbeterde verszakjes. Die zijn uitwasbaar en stevig genoeg om te gebruiken keer op keer. Benieuwd hoe veel verszakjes al in gebruik zijn?

Bekijk de tussenstand

Beter eten magazine

Gezond en duurzaam eten hoeft niet moeilijk te zijn. Het Beter eten magazine zit boordevol inspiratie en recepten met kakelverse ingrediënten.

Bekijk het magazine

Beter voor Natuur & Boer

Het programma Natuur & Boer bestaat uit verschillende initiatieven om de impact op het klimaat te verkleinen en de biodiversiteit te bevorderen. Dit doen we samen met meer dan 200 telers.

Lees meer over Natuur & Boer
Beter voor koe, natuur en boer
Maak kennis met onze nieuwste collega Kim!

Makkelijk kiezen voor Beter eten

Gezonde inspiratie

Gezonder eten, dat kunnen we allemaal! Wil je graag meer groenten eten? Of liever minder koolhydraten of een dagje vegetarisch? Met deze recepten, tips en inspiratie blijf je gezond en fit. En je komt achter leuke weetjes, zoals de feiten en fabels van water drinken of over wat te eten voor en na het sporten.

Laat je inspireren

Vegetarisch en plantaardig

We letten allemaal wat meer op onze voeding en maken daar steeds vaker bewuste keuzes in. Door een dagje vegetarisch eten of plantaardige alternatieven voor zuivel te gebruiken. En wij helpen je een handje. In ons assortiment vind je veel keuze in biologisch, vegetarisch, vegan en plantaardig. Maar ook als je een bepaalde intolerantie hebt.

Ontdek voeding die past bij jouw keuze

Dierenwelzijn

Bij Albert Heijn voelen we onze verantwoordelijkheid voor dierenwelzijn. Dat heeft inmiddels tot aanzienlijke verbeteringen geleid. We bieden een groot assortiment scharrel- en biologische kip en zijn op de hoogte van de leefomstandigheden van de kippen van de pluimveehouders met wie wij nauw samenwerken. Onze gesloten zuivelketen leidt tot meer weidegang voor koeien en jongvee.

Wat wij doen voor dierenwelzijn

Minder voedselverspilling

Door minder voedsel te verspillen kunnen we in Nederland zo’n 34 kilo prima voedsel per persoon per jaar besparen. Dat levert een gezin vanaf 3 personen al snel zo’n 475 euro per week op. Goed voor de wereld én voor je portemonnee! Eigenlijk is het heel simpel: slim boodschappen doen, slim koken en slim bewaren. Benieuwd hoe jij minder voedsel kan verspillen? We delen een aantal tips met je!

Dit kan jij doen tegen voedselverspilling

Minder plastic en verpakkingen verspilling

We zijn ons ervan bewust dat wij als supermarkt veel verpakkingsmateriaal verbruiken. Maar dit heeft een reden: de verpakking draagt namelijk bij aan de houdbaarheid en voedselveiligheid van de producten en zorgt dat de producten te vervoeren zijn. Het kan wel altijd minder. Daarom verwijderen we zo veel mogelijk verpakkingsmateriaal en zorgen we dat de verpakkingen goed te recyclen zijn.

Dit doen wij met onze verpakkingen

B Corps: beter voor mens, milieu en maatschappij

Merken die het beste willen zijn van de wereld, maar ook vóór de wereld! Dat is waar B Corps merken voor staan. Een B Corp merk herken je aan het logo met een "B". Benieuwd welke B Corps merken je bij Albert Heijn kan vinden?

Bekijk B Corps merken

Keurmerken

In onze winkels en online vind je producten met duurzame keurmerken. Denk bijvoorbeeld aan het biologisch, Beter leven, Fairtrade, MSC & ASC, UTZ of Rainforest Alliance keurmerk. Deze keurmerken helpen je om makkelijk een duurzamere keuze te maken.

Meer inspiratie?

Gezond & fit vooruit

Van gezonde recepten en handige weekmenu's tot leuke weetjes over bijvoorbeeld water drinken en vezels. We hebben tips en inspiratie voor je op een rij gezet, zodat ook jíj gezond vooruit kan.

Ga gezond vooruit met deze tips

Duurzamer leven en eten

Altijd al willen weten hoe je duurzamer kan leven, duurzamer kan eten of minder voedsel kan verspillen? Hier vind je tips, inspiratie en recepten op het gebied van duurzaam leven en eten.

Duurzame tips en inspiratie

Voeding die past bij jouw keuze

We letten allemaal wat meer op onze voeding en maken daar steeds vaker bewuste keuzes in. Daar helpen we je graag bij! Daarom vind je een uitgebreid assortiment met extra veel keuze in vega(n).

Kies producten die bij jou passen

Dit doen wij voor duurzaamheid en gezondheid