Zo kies je makkelijk voor Beter eten

Bij Beter eten denken wij aan gezonder, lekkerder, duurzamer, makkelijker eten en het liefst allemaal tegelijk. Dat kan soms best lastig zijn. Daarom helpen wij jou graag om het kiezen voor Beter eten makkelijk en betaalbaar te maken.

Blijf op de hoogte

Doe mee, eet een week gezond, lekker én voordelig

Een week lang lekker, gezond én voordelig eten. Dat klinkt als een uitdaging. Maar het kan echt! We ontwikkelden een gezond weekmenu voor maar 5 euro per persoon per dag. Zo wordt het een eitje!

Meld je nu aan

Inspiratie voor een gezond weekmenu

Een gezond weekmenu maken lastig? Nee hoor! En al helemaal met de weekmenu’s die wij voor je hebben samengesteld.

Lees meer over het weekmenu

Beter Eten Magazine

Inspirerende verhalen, gezonde recepten én handige tips. Je vindt het allemaal in het Beter Eten Magazine.

Bekijk het Beter Eten Magazine

Makkelijk kiezen voor Beter eten

Gezond

Gezonder eten, dat kunnen we allemaal! Wil je graag meer groenten eten? Of liever minder koolhydraten of een dagje vegetarisch? Met deze recepten, tips en inspiratie blijf je gezond en fit. En je komt achter leuke weetjes, zoals de feiten en fabels van water drinken of over wat te eten voor en na het sporten.

Laat je inspireren

Vegetarisch en plantaardig

We letten allemaal wat meer op onze voeding en maken daar steeds vaker bewuste keuzes in. Door een dagje vegetarisch eten of plantaardige alternatieven voor zuivel te gebruiken. En wij helpen je een handje. In ons assortiment vind je veel keuze in biologisch, vegetarisch, vegan en plantaardig. Maar ook als je een bepaalde intolerantie hebt.

Ontdek voeding die past bij jouw keuze

Fairtrade

Boeren en arbeiders in productielanden hebben vaak een te laag inkomen om te sparen en geen buffer om op terug te vallen in moeilijke tijden zoals deze. Fairtrade werkt aan betere betaling aan boeren en arbeiders. Juist nu is het kopen van Fairtrade dus hard nodig. Neem bijvoorbeeld chocolade. Door de verkoop onder Fairtrade voorwaarden ontvangen boerenorganisaties de Fairtrade minimumprijs, die momenteel hoger ligt dan de marktprijs voor chocolade. Eerlijk geproduceerd, met een heerlijke smaak.

Lees meer over Fairtrade cacao, koffie en thee

Dierenwelzijn

Bij Albert Heijn voelen we onze verantwoordelijkheid voor dierenwelzijn. Dat heeft inmiddels tot aanzienlijke verbeteringen geleid. We bieden een groot assortiment scharrel- en biologische kip en zijn op de hoogte van de leefomstandigheden van de kippen van de pluimveehouders met wie wij nauw samenwerken. Onze gesloten zuivelketen leidt tot meer weidegang voor koeien en jongvee.

Wat wij doen voor dierenwelzijn

Minder voedselverspilling

Door minder voedsel te verspillen kunnen we in Nederland zo’n 34 kilo prima voedsel per persoon per jaar besparen. Dat levert een gezin vanaf 3 personen al snel zo’n 475 euro per week op. Goed voor de wereld én voor je portemonnee! Eigenlijk is het heel simpel: slim boodschappen doen, slim koken en slim bewaren. Benieuwd hoe jij minder voedsel kan verspillen? We delen een aantal tips met je!

Dit kan jij doen tegen voedselverspilling

Minder plastic en verpakkingen verspilling

We zijn ons ervan bewust dat wij als supermarkt veel verpakkingsmateriaal verbruiken. Maar dit heeft een reden: de verpakking draagt namelijk bij aan de houdbaarheid en voedselveiligheid van de producten en zorgt dat de producten te vervoeren zijn. Het kan wel altijd minder. Daarom verwijderen we zo veel mogelijk verpakkingsmateriaal en zorgen we dat de verpakkingen goed te recyclen zijn.

Dit doen wij met onze verpakkingen

Keurmerken

In onze winkels en online vind je producten met duurzame keurmerken. Denk bijvoorbeeld aan het biologisch, Beter leven, Fairtrade, MSC & ASC, UTZ of Rainforest Alliance keurmerk. Deze keurmerken helpen je om makkelijk een duurzamere keuze te maken.

Meer inspiratie?

Gezond & fit vooruit

Van gezonde recepten en handige weekmenu's tot leuke weetjes over bijvoorbeeld water drinken en vezels. We hebben tips en inspiratie voor je op een rij gezet, zodat ook jíj gezond vooruit kan.

Ga gezond vooruit met deze tips

Duurzamer leven en eten

Altijd al willen weten hoe je duurzamer kan leven, duurzamer kan eten of minder voedsel kan verspillen? Hier vind je tips, inspiratie en recepten op het gebied van duurzaam leven en eten.

Duurzame tips en inspiratie

Voeding die past bij jouw keuze

We letten allemaal wat meer op onze voeding en maken daar steeds vaker bewuste keuzes in. Daar helpen we je graag bij! Daarom vind je een uitgebreid assortiment met extra veel keuze in vega(n).

Kies producten die bij jou passen

Dit doen wij voor duurzaamheid en gezondheid