bewaar
Nutella ijskoffie
Nutella ijskoffie
bewaar

Nutella ijskoffie

Coffee o'clock! Zon of geen zon, deze zelfgemaakte ijskoffie met nutella is altijd een goed idee.

5 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

2 personen

5 el

Nutella

165 ml

Zonnatura hazelnoot rijst drink

30 g

ongebrande hazelnoten

15

ijsklontjes

100 ml

Perla espresso forte

Dit heb je nodig

  • whiskyglazen

  • blender

Coffee o'clock! Zon of geen zon, deze zelfgemaakte ijskoffie met nutella is altijd een goed idee.

Aan de slag

1

Laat de helft van de nutella met 1/10 van de hazelnootdrink in 1 min. op laag vuur smelten in een steelpan. Verdeel de gesmolten nutella over de binnenkant van de glazen.

2

Hak ondertussen de hazelnoten fijn. Rooster de noten 2 min. in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur.

3

Doe de ijsklontjes, de espresso, de rest van de hazelnootdrink en de rest van de nutella in een blender. Verdeel de ijskoffie over de glazen. Garneer met de geroosterde hazelnoten.

tip

serveertipMaak een mooi notenrandje rondom het glas: dip de randen van de glazen eerst in de gesmolten Nutella en vervolgens in de fijngehakte noten.

combinatietipLekker met hazelnootlikeur (1/2 el per glas)