Nu­tel­la ijs­kof­fie

Coffee o'clock! Zon of geen zon, deze zelfgemaakte ijskoffie met nutella is altijd een goed idee.

(2) waardeer
nagerecht Coffee o'clock! Zon of geen zon, deze zelfgemaakte ijskoffie met nutella is altijd een goed idee. 2 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 2 whiskyglazen
  • blender

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de helft van de nutella met 1/10 van de hazelnootdrink in 1 min. op laag vuur smelten in een steelpan. Verdeel de gesmolten nutella over de binnenkant van de glazen.
  2. Hak ondertussen de hazelnoten fijn. Rooster de noten 2 min. in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur.
  3. Doe de ijsklontjes, de espresso, de rest van de hazelnootdrink en de rest van de nutella in een blender. Verdeel de ijskoffie over de glazen. Garneer met de geroosterde hazelnoten.

combinatietip:

Lekker met hazelnootlikeur (1/2 el per glas)

serveertip:

Maak een mooi notenrandje rondom het glas: dip de randen van de glazen eerst in de gesmolten Nutella en vervolgens in de fijngehakte noten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags
Ook te zien in
augustus 2018

Nutella ijskoffie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Nu­tel­la ijs­kof­fie

1
1
  • 2½ el Nutella
  • 15 ml Zonnatura hazelnoot rijst drink

Laat de nutella met de hazelnootdrink in 1 min. op laag vuur smelten in een steelpan.

2
2

Verdeel de gesmolten nutella over de binnenkant van de glazen.

3
3
  • 30 g ongebrande hazelnoten

Hak ondertussen de hazelnoten fijn. Rooster de noten 2 min. in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur.

4
4
  • 15 ijsklontjes
  • 100 ml Perla espresso forte
  • 150 ml Zonnatura hazelnoot rijst drink
  • 2½ el Nutella

Doe de ijsklontjes, de espresso, de rest van de hazelnootdrink en de rest van de nutella in een blender.

5
5

Verdeel de ijskoffie over de glazen. Garneer met de geroosterde hazelnoten.

combinatietip:

Lekker met hazelnootlikeur (1/2 el per glas)

serveertip:

Maak een mooi notenrandje rondom het glas: dip de randen van de glazen eerst in de gesmolten Nutella en vervolgens in de fijngehakte noten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.