Nutella ijskoffie
Coffee o'clock! Zon of geen zon, deze zelfgemaakte ijskoffie met nutella is altijd een goed idee.
Ingrediënten
2 personen
5 el
Nutella
165 ml
Zonnatura hazelnoot rijst drink
30 g
ongebrande hazelnoten
15
ijsklontjes
100 ml
Perla espresso forte
Dit heb je nodig
whiskyglazen
blender
Aan de slag
Laat de helft van de nutella met 1/10 van de hazelnootdrink in 1 min. op laag vuur smelten in een steelpan. Verdeel de gesmolten nutella over de binnenkant van de glazen.
Hak ondertussen de hazelnoten fijn. Rooster de noten 2 min. in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur.
Doe de ijsklontjes, de espresso, de rest van de hazelnootdrink en de rest van de nutella in een blender. Verdeel de ijskoffie over de glazen. Garneer met de geroosterde hazelnoten.
Nutella ijskoffie
Coffee o'clock! Zon of geen zon, deze zelfgemaakte ijskoffie met nutella is altijd een goed idee.

nagerecht
null personen
5 min. bereiden
Aan de slag
Laat de helft van de nutella met 1/10 van de hazelnootdrink in 1 min. op laag vuur smelten in een steelpan. Verdeel de gesmolten nutella over de binnenkant van de glazen.
Hak ondertussen de hazelnoten fijn. Rooster de noten 2 min. in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur.
Doe de ijsklontjes, de espresso, de rest van de hazelnootdrink en de rest van de nutella in een blender. Verdeel de ijskoffie over de glazen. Garneer met de geroosterde hazelnoten.
serveertip:Maak een mooi notenrandje rondom het glas: dip de randen van de glazen eerst in de gesmolten Nutella en vervolgens in de fijngehakte noten.
combinatietip:Lekker met hazelnootlikeur (1/2 el per glas)
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)5 el Nutella
165 ml Zonnatura hazelnoot rijst drink
30 g ongebrande hazelnoten
15 ijsklontjes
100 ml Perla espresso forte
Dit heb je nodig
whiskyglazen
blender