Kof­fie se­mif­red­do met ha­zel­no­ten

Geen simpel bakje koffie als nagerecht, maar koffie met ijs, slagroom en noten.

(5) waardeer
nagerecht Geen simpel bakje koffie als nagerecht, maar koffie met ijs, slagroom en noten. 4 personen
5 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 koffiekopjes

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Haal 30 min. van tevoren het ijs uit de diepvries. Hak ondertussen de noten fijn en klop de slagroom stijf. Klop het ijs los met de helft van de opgeklopte slagroom en meng de hazelnoten erdoor, houd wat hazelnoten over voor de garnering.
  2. Verdeel het ijs over de glazen en zet 30 min. terug in de vriezer. Verdeel voor het serveren eerst de ristretto over de glazen en vervolgens de rest van de slagroom erover. Garneer met de rest van de hazelnoten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Koffie semifreddo met hazelnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kof­fie se­mif­red­do met ha­zel­no­ten

1
1
  • 250 ml Italiaans schepijs stracciatella
  • 50 g ongebrande hazelnoten
  • 125 ml slagroom

Haal 30 min. van tevoren het ijs uit de diepvries. Hak ondertussen de noten fijn en klop de slagroom stijf.

2
2

Klop het ijs los met de helft van de opgeklopte slagroom en meng de hazelnoten erdoor, houd wat hazelnoten over voor de garnering.

3
3

Verdeel het ijs over de glazen en zet 30 min. terug in de vriezer.

4
4
  • 4 L’OR Espresso Capsules Ristretto

Verdeel voor het serveren eerst de ristretto over de glazen en vervolgens de rest van de slagroom erover. Garneer met de rest van de hazelnoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.