bewaar
Koffie semifreddo met hazelnoten
Koffie semifreddo met hazelnoten
bewaar

Koffie semifreddo met hazelnoten

Geen simpel bakje koffie als nagerecht, maar koffie met ijs, slagroom en noten.

10 min. bereiden
1 uur wachten
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 ml

Italiaans schepijs stracciatella

50 g

ongebrande hazelnoten

125 ml

slagroom

4

L’OR Espresso Capsules Ristretto

Dit heb je nodig

  • koffiekopjes

Geen simpel bakje koffie als nagerecht, maar koffie met ijs, slagroom en noten.

Aan de slag

1

Haal 30 min. van tevoren het ijs uit de diepvries. Hak ondertussen de noten fijn en klop de slagroom stijf. Klop het ijs los met de helft van de opgeklopte slagroom en meng de hazelnoten erdoor, houd wat hazelnoten over voor de garnering.

2

Verdeel het ijs over de glazen en zet 30 min. terug in de vriezer. Verdeel voor het serveren eerst de ristretto over de glazen en vervolgens de rest van de slagroom erover. Garneer met de rest van de hazelnoten.