No bub­ble ice tea-scrop­pi­no

Dit is pas een bijzondere cocktail. Een waarin de traditionele prosecco is vervangen door... lemon icetea!

(2) waardeer
nagerecht Dit is pas een bijzondere cocktail. Een waarin de traditionele prosecco is vervangen door... lemon icetea! 6 personen
5 2

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 6 champagneflûtes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zet de icetea, wodka en champagneflûtes 3 uur van tevoren in de koelkast. Halveer de citroen en snijd 1 helft in 6 dunne schijfjes. Snijd deze met een scherp mesje tot de helft in.
  2. Doe voor de scroppino het citroensorbetijs en de blaadjes munt in een kom. Klop met een mixer beetje bij beetje de icetea erdoor en voeg als laatste de wodka toe. Schenk de scroppino in de flûtes en steek een citroenschijfje op de rand van elk glas. Serveer direct.

variatietip:

Laat voor een virgin (alcoholvrije) scroppino de wodka weg.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 0 g
    waarvan verzadigd 0  g
  • natrium 0 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

No bubble ice tea-scroppino

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

No bub­ble ice tea-scrop­pi­no

1
1
  • 500 ml ice tea lemon
  • 300 ml wodka

Zet de icetea, wodka en champagneflûtes 3 uur van tevoren in de koelkast.

2
2
  • 1 citroen

Halveer de citroen en snijd 1 helft in 6 dunne schijfjes. Snijd deze met een scherp mesje tot de helft in.

3
3
  • 500 ml citroensorbetijs
  • 1 takje verse munt

Doe voor de scroppino het citroensorbetijs en de blaadjes munt in een kom.

4
4

Klop met een mixer beetje bij beetje de icetea erdoor en voeg als laatste de wodka toe.

5
5

Schenk de scroppino in de flûtes en steek een citroenschijfje op de rand van elk glas. Serveer direct.

variatietip:

Laat voor een virgin (alcoholvrije) scroppino de wodka weg.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.