Gin to­nic met aard­bei­en en vlier­bloe­sem

Aardbeien + vlierbloesem = dubbel zomer!

(2) waardeer
drankje met alcohol Aardbeien + vlierbloesem = dubbel zomer! 2 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • satéprikker 20 cm

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd van de aardbeien roosjes. Snijd hiervoor de satéprikker in tweeën en steek elke prikker aan de onderkant van een aardbei (laat het groen eraan). Snijd vervolgens van bovenaf rondom inkepingen in de aardbei (blaadjes). Duw met het mesje de inkepingen een beetje naar buiten zodat je een geopende bloem krijgt. Snijd de rest van de aardbeien in plakjes.
  2. Verdeel de ijsblokjes over de glazen. Roer tot het glas gekoeld is en giet eventueel vrijgekomen water uit het glas. Schenk de gin over het ijs en roer. Voeg de tonic, vlierbloesemsiroop en plakjes aardbei toe en roer kort. Serveer direct, met een aardbeienroosje in elk glas.
video

Aard­bei­en-vlier­bloe­sem gin & to­nic

- 00:25 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 185 kcal
  • koolhydraten 20 g
    waarvan suikers 20 g
Tags
Ook te zien in
juni 2020

Gin tonic met aardbeien en vlierbloesem

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gin to­nic met aard­bei­en en vlier­bloe­sem

1
1
  • 2 verse aardbeien

Snijd van de aardbeien roosjes.

2
2

Snijd hiervoor de satéprikker in tweeën en steek elke prikker aan de onderkant van een aardbei (laat het groen eraan).

3
3

Snijd vervolgens van bovenaf rondom inkepingen in de aardbei (blaadjes).

4
4

Duw met het mesje de inkepingen een beetje naar buiten zodat je een geopende bloem krijgt.

5
5
  • 2 verse aardbeien

Snijd de rest van de aardbeien in plakjes.

6
6
  • 12 ijsblokjes

Verdeel de ijsblokjes over de glazen.

7
7
  • 100 ml gin

Roer tot het glas gekoeld is en giet eventueel vrijgekomen water uit het glas. Schenk de gin over het ijs en roer.

8
8
  • 250 ml tonic
  • 30 ml vlierbloesemsiroop

Voeg de tonic, vlierbloesemsiroop en plakjes aardbei toe en roer kort. Serveer direct, met een aardbeienroosje in elk glas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.