Knapperig platbrood met paprikadip en vega balletjes
Leuke variatie op een toastje: knapperig gebakken Libanees platbrood. Lekker om mee te dippen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 Souq Libanese broden wit
- 3 el milde olijfolie
- 200 g vegetarische balletjes
- 15 g verse munt
- 15 g verse koriander
- 150 g Griekse yoghurt
- 130 g avjar paprikaspread
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Scheur de Libanese platbroden in grove stukken van 5 cm boven een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅔ van de olijfolie, bestrooi eventueel met zout en meng goed. Verdeel over de bakplaat en bak in de oven in ca. 8 min. knapperig. Schep tussendoor om.
- Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de vegetarische balletjes (schaal) 6 min. op laag vuur. Keer regelmatig.
- Snijd ondertussen de munt en de koriander fijn.
- Verdeel de Griekse yoghurt over een bord, verdeel de paprikaspread erover en maak een mooie swirl.
- Bestrooi de spread met de munt en koriander. Serveer het knapperige platbrood met de spread om in te dippen en met de vegetarische balletjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 360 kcal
- eiwit 14 g
-
koolhydraten 22 g
waarvan suikers 4 g -
vet 23 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 440 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Knapperig platbrood met paprikadip en vega balletjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Knapperig platbrood met paprikadip en vega balletjes
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 2 Souq Libanese broden wit
Scheur de Libanese platbroden in grove stukken van 5 cm boven een met bakpapier beklede bakplaat.
- 2 el milde olijfolie
Besprenkel met de olijfolie, bestrooi eventueel met zout en meng goed.
Verdeel over de bakplaat en bak in de oven in ca. 8 min. knapperig. Schep tussendoor om.
- 1 el milde olijfolie
- 200 g vegetarische balletjes
Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de vegetarische balletjes (schaal) 6 min. op laag vuur. Keer regelmatig.
- 15 g verse munt
- 15 g verse koriander
Snijd ondertussen de munt en de koriander fijn.
- 150 g Griekse yoghurt
- 130 g avjar paprikaspread
Verdeel de Griekse yoghurt over een bord, verdeel de paprikaspread erover en maak een mooie swirl.
Bestrooi de spread met de munt en koriander.
Serveer het knapperige platbrood met de spread om in te dippen en met de vegetarische balletjes.