Knap­pe­rig plat­brood met pa­pri­ka­dip en ve­ga bal­le­tjes

Leuke variatie op een toastje: knapperig gebakken Libanees platbrood. Lekker om mee te dippen.

(2) waardeer
borrelhapje Leuke variatie op een toastje: knapperig gebakken Libanees platbrood. Lekker om mee te dippen. 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Scheur de Libanese platbroden in grove stukken van 5 cm boven een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅔ van de olijfolie, bestrooi eventueel met zout en meng goed. Verdeel over de bakplaat en bak in de oven in ca. 8 min. knapperig. Schep tussendoor om.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de vegetarische balletjes (schaal) 6 min. op laag vuur. Keer regelmatig.
  4. Snijd ondertussen de munt en de koriander fijn.
  5. Verdeel de Griekse yoghurt over een bord, verdeel de paprikaspread erover en maak een mooie swirl.
  6. Bestrooi de spread met de munt en koriander. Serveer het knapperige platbrood met de spread om in te dippen en met de vegetarische balletjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 22 g
    waarvan suikers 4 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Knapperig platbrood met paprikadip en vega balletjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knap­pe­rig plat­brood met pa­pri­ka­dip en ve­ga bal­le­tjes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 Souq Libanese broden wit

Scheur de Libanese platbroden in grove stukken van 5 cm boven een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3
  • 2 el milde olijfolie

Besprenkel met de olijfolie, bestrooi eventueel met zout en meng goed.

4
4

Verdeel over de bakplaat en bak in de oven in ca. 8 min. knapperig. Schep tussendoor om.

5
5
  • 1 el milde olijfolie
  • 200 g vegetarische balletjes

Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de vegetarische balletjes (schaal) 6 min. op laag vuur. Keer regelmatig.

6
6
  • 15 g verse munt
  • 15 g verse koriander

Snijd ondertussen de munt en de koriander fijn.

7
7
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 130 g avjar paprikaspread

Verdeel de Griekse yoghurt over een bord, verdeel de paprikaspread erover en maak een mooie swirl.

8
8

Bestrooi de spread met de munt en koriander.

9
9

Serveer het knapperige platbrood met de spread om in te dippen en met de vegetarische balletjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.