bewaar
Knapperig platbrood met paprikadip en vega balletjes
Knapperig platbrood met paprikadip en vega balletjes
bewaar

Knapperig platbrood met paprikadip en vega balletjes

Leuke variatie op een toastje: knapperig gebakken Libanees platbrood. Lekker om mee te dippen.

10 min. bereiden
8 min. oventijd
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

Souq Libanese broden wit

3 el

milde olijfolie

200 g

vegetarische balletjes

15 g

verse munt

15 g

verse koriander

150 g

Griekse yoghurt

130 g

avjar paprikaspread

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Leuke variatie op een toastje: knapperig gebakken Libanees platbrood. Lekker om mee te dippen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Scheur de Libanese platbroden in grove stukken van 5 cm boven een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅔ van de olijfolie, bestrooi eventueel met zout en meng goed. Verdeel over de bakplaat en bak in de oven in ca. 8 min. knapperig. Schep tussendoor om.

3

Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de vegetarische balletjes (schaal) 6 min. op laag vuur. Keer regelmatig.

4

Snijd ondertussen de munt en de koriander fijn.

5

Verdeel de Griekse yoghurt over een bord, verdeel de paprikaspread erover en maak een mooie swirl.

6

Bestrooi de spread met de munt en koriander. Serveer het knapperige platbrood met de spread om in te dippen en met de vegetarische balletjes.