Eclairs met matcha, vlierbloesemsiroop en limoencrème
Eclairs met matcha, vlierbloesemsiroop en limoencrème
bewaar
bewaar

Eclairs met matcha, vlierbloesemsiroop en limoencrème

Én groene thee én vlierbloesem én limoencrème. Driedubbel lekker.

1 uur 30 min. bereiden
30 min. oventijd
6waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Zeef 100 g bloem boven een kom. Doe de boter, het zout en het water in een pan en laat op laag vuur de boter smelten. Draai, als de boter gesmolten is, het vuur middelhoog. Voeg als het water kookt 100 g bloem toe. Neem de pan van het vuur en roer stevig met een houten lepel. Het mengsel zal eerst plakkerig zijn, maar daarna veranderen in een stevig deeg. Zet de pan weer op laag vuur en blijf roeren tot een glanzende deegbal is ontstaan die makkelijk loskomt van de pan. Doe de deegbal in een mengkom en laat afkoelen tot lauwwarm.

2

Klop 3 eieren los met een vork. Giet in een kan. Voeg telkens een scheut losgeklopt ei toe aan het deeg en meng met een houten lepel. Het deeg moet glanzen en stevig genoeg zijn om een vorm te behouden. Het kan zijn dat het laatste beetje ei niet nodig is, omdat het deeg dan te slap wordt.

3

Doe het deeg in de spuitzak en spuit op een met bakpapier beklede bakplaat 12 strepen van 10 cm lang. Zorg dat er voldoende afstand (ca. 5 cm) tussen het deeg zit. Bak de eclairs ca. 15 min. in het midden van de oven. Open de deur van de oven niet tijdens het bakken. Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C. Doe de ovendeur even open om stoom te laten ontsnappen. Bak de eclairs in nog ca. 15 min. Laat ze daarna helemaal afkoelen op een rooster.

4

Maak ondertussen de banketbakkersroom. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Breng in een pan de melk, slagroom, het merg en vanillestokje en de helft van de suiker aan de kook. Splits de rest van de eieren en doe de dooiers in een kom. De eiwitten worden niet gebruikt. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los in een kom en roer de rest van de bloem (3 el) erdoor. Meng een scheutje warme melk door het eimengsel en schenk terug in de pan. Roer goed door. Breng de banketbakkersroom al roerend aan de kook en laat op laag vuur garen tot een stevige dikke vla. Blijf roeren en voeg 1 el limoensap en 1 tl limoenrasp toe. Laat de banketbakkersroom afgedekt ca. 45 min. in de koelkast afkoelen. Verwijder voor verder gebruik het vanillestokje.

5

Doe de poedersuiker in een wijde schaal en meng met de matcha, vlierbloesemsiroop en 1 tl water. Roer tot een dik, groene glazuur. Halveer de eclairs overlangs en vul ze met de banketbakkersroom. Gebruik eventueel een spuitzak. Doop de bovenkant van de eclair in de glazuur, bestrooi meteen met het maanzaad en leg ze met de glazuur naar boven op de onderkanten. Maak zo nog 11 eclairs. Serveer binnen 2 uur.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Eclairs met matcha, vlierbloesemsiroop en limoencrème

Én groene thee én vlierbloesem én limoencrème. Driedubbel lekker.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig