bewaar
Risotto met roerbakgroenten
Risotto met roerbakgroenten
bewaar

Risotto met roerbakgroenten

Geur, kleur én smaak: alles zit erin.

35 min. bereiden
39waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

ongezouten roomboter

800 g

Italiaanse roerbakgroente champignons

300 g

risottorijst

1¼ liter

hete paddenstoelenbouillon

40 g

Parmigiano Reggiano

15 g

verse basilicum

Geur, kleur én smaak: alles zit erin.

Aan de slag

1

Verhit de boter in een grote pan met dikke bodem op hoog vuur. Voeg de groente toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 25 min.

2

Neem de pan van het vuur en voeg de kaas en de rest van de boter toe. Laat met de deksel op de pan 3 min. staan. Snijd ondertussen de blaadjes van het basilicum in reepjes. Roer het basilicum door de risotto en breng op smaak met peper en eventueel zout.