Ri­sot­to met roer­bak­groen­ten

Geur, kleur én smaak: alles zit erin.

(10) waardeer
italiaans hoofdgerecht Geur, kleur én smaak: alles zit erin. 4 personen
4 10

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de helft van de boter in een grote pan met dikke bodem op hoog vuur. Voeg de groente toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 25 min.
  2. Neem de pan van het vuur en voeg de kaas en de rest van de boter toe. Laat met de deksel op de pan 3 min. staan. Snijd ondertussen het basilicum in reepjes. Roer ¾ van het basilicum door de risotto en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 9  g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Risotto met roerbakgroenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to met roer­bak­groen­ten

1
1
  • 25 g ongezouten boter
  • 800 g Italiaanse roerbakgroente champignons

Verhit de boter in een grote pan met dikke bodem op hoog vuur. Voeg de groente toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 300 g risottorijst

Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn.

3
3
  • 1.2 liter hete paddenstoelenbouillon

Voeg een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 25 min.

4
4
  • 40 g Parmigiano Reggiano
  • 25 g ongezouten boter

Neem de pan van het vuur en voeg de kaas en de rest van de boter toe. Laat met de deksel op de pan 3 min. staan.

5
5
  • 15 g verse basilicum

Snijd ondertussen het basilicum in reepjes. Roer ¾ van het basilicum door de risotto en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.