bewaar
Risotto met champignons en witte wijn
Risotto met champignons en witte wijn
bewaar

Risotto met champignons en witte wijn

Op zoek naar een op en top herfstgerecht? Met deze klassieke risotto zit je goed.

20 min. bereiden
413waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

grote ui

400 g

kastanjechampignon

10 g

verse Italiaanse kruiden

60 g

ongezouten roomboter

300 g

risottorijst

200 ml

droge witte wijn

700 ml

kraanwater

1

kruidenbouillontablet

50 g

pijnboompitten

75 g

Parmigiano Reggiano

Op zoek naar een op en top herfstgerecht? Met deze klassieke risotto zit je goed.

Aan de slag

1

Snipper de ui. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Snijd de kruiden fijn, verwijder eventuele harde steeltjes.

2

Verhit ⅔ van de boter in een pan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Schep de rijst erdoor en bak 3 min. mee. Breng op smaak met peper. Voeg de helft van de champignons met de kruiden, de wijn en het water toe en breng aan de kook. Verkruimel het bouillontablet erboven. Laat de rijst onafgedekt ca. 20 min. zachtjes koken tot bijna al het vocht is opgenomen.

3

Verhit ondertussen een koekenpan en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Rasp de kaas. Verhit de rest van de boter in een pan en roerbak de rest van de champignons 4 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Meng de helft van de kaas door de risotto. Verdeel de risotto over de borden. Schep de gebakken champignons erop en bestrooi met de pijnboompitten. Serveer de risotto met de rest van de geraspte kaas.

tip

Risotto maken

Instructievideo - 04:45 min.