bewaar
Risotto met bacon en courgette
Risotto met bacon en courgette
bewaar

Risotto met bacon en courgette

Romige risotto met knapperige gebakken bacon: wát een combi!

35 min. bereiden
132waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 el

traditionele olijfolie

100 g

bacon

350 g

risottorijst

1 liter

kippenbouillon van tablet

200 g

courgette

1 teen

knoflook

1

ui

2 el

kookroom

2 el

droge sherry

50 g

Grana Padano kaas

4 el

verse peterselie

Dit heb je nodig

  • wok

Romige risotto met knapperige gebakken bacon: wát een combi!

Aan de slag

1

Verhit 1/5 van de olie in een koekenpan met dikke bodem en bak hierin de bacon licht krokant. Neem de bacon uit de pan en laat hem uitlekken op keukenpapier. Voeg 2/5 van de olie aan het bakvet toe, roer de rijst erdoor en roer tot de korrels gaan glanzen. Schenk telkens een scheutje hete bouillon bij de rijst en roer tot de bouillon is opgenomen. Ga zo door tot alle bouillon is opgenomen.

2

Snijd de courgette in plakken, pers de knoflook en snipper de ui. Verhit intussen in een wok de rest van de olie. Bak in de olie de ui en courgette 2 min. met de knoflook en breng op smaak met peper en zout.

3

Rasp de kaas. Roer, als alle bouillon door de rijst is opgenomen, de kookroom, sherry, kaas en peterselie erdoor. Schep eerst de groenten en dan de risotto op de borden; leg de plakjes bacon erop.