Taart met spek, kip en wit­te kool

Altijd lekker: zo'n (hartige) taartpunt op je bord.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 510 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(80) waardeer
hoofdgerecht Altijd lekker: zo'n (hartige) taartpunt op je bord. 4 personen
3 80

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage taartvorm (Ø 26 cm)
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Bak in een droge koekenpan met antiaanbaklaag de spekreepjes op laag vuur uit. Neem uit de pan. Snipper de uien. Verhit in een koekenpan de olie en fruit hierin de ui en de witte kool 3 min. Doe het spek terug in de pan en schep het geheel om. Klop de eieren met zout en peper naar smaak los.
  2. Vet de taartvorm in. Beleg de bodem en de zijkanten van de vorm met bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Leg het koolmengsel erop en schenk de losgeklopte eieren erover. Snijd de kipfilet in reepjes en leg op de taart. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar en lichtbruin; dek de taart de laatste 5 min. af met aluminiumfolie.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 615 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Taart met spek, kip en witte kool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Taart met spek, kip en wit­te kool

1
1
  • 6 plakjes diepvries bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 225 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien.

2
2
  • 50 g magere gerookte spekreepjes

Bak in een droge koekenpan met antiaanbaklaag de spekreepjes op laag vuur uit. Neem uit de pan.

3
3
  • 2 uien
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 600 g gesneden witte kool

Snipper de uien. Verhit in een koekenpan de olie en fruit hierin de ui en de witte kool 3 min. Doe het spek terug in de pan en schep het geheel om.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 3 middelgrote eieren

Klop de eieren met zout en peper naar smaak los.

5
5

Vet de taartvorm in. Beleg de bodem en de zijkanten van de vorm met bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg.

6
6
  • 250 g kipfilet

Leg het koolmengsel erop en schenk de losgeklopte eieren erover. Snijd de kipfilet in reepjes en leg op de taart. Bestrooi met zout en peper naar smaak.

7
7

Bak de taart in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar en lichtbruin; dek de taart de laatste 5 min. af met aluminiumfolie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.