bewaar
Taart met spek, kip en witte kool
Taart met spek, kip en witte kool
bewaar

Taart met spek, kip en witte kool

Altijd lekker: zo'n (hartige) taartpunt op je bord.

20 min. bereiden
25 min. wachten
85waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 plakjes

diepvries bladerdeeg

50 g

magere gerookte spekreepjes

2

uien

3 el

traditionele olijfolie

600 g

gesneden witte kool

3

middelgrote eieren

250 g

kipfilet

Dit heb je nodig

  • lage taartvorm (Ø 26 cm)

  • aluminiumfolie

Altijd lekker: zo'n (hartige) taartpunt op je bord.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Bak in een droge koekenpan met antiaanbaklaag de spekreepjes op laag vuur uit. Neem uit de pan. Snipper de uien. Verhit in een koekenpan de olie en fruit hierin de ui en de witte kool 3 min. Doe het spek terug in de pan en schep het geheel om. Klop de eieren met zout en peper naar smaak los.

2

Vet de taartvorm in. Beleg de bodem en de zijkanten van de vorm met bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Leg het koolmengsel erop en schenk de losgeklopte eieren erover. Snijd de kipfilet in reepjes en leg op de taart. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar en lichtbruin; dek de taart de laatste 5 min. af met aluminiumfolie.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.