Spi­na­zie­sa­la­de met spek, ei en spi­na­zie-yog­hurt­dres­sing

Dubbel spinazie, dubbel feest: we eten het als sla én maken er een dressing van.

(13) waardeer
bijgerecht Dubbel spinazie, dubbel feest: we eten het als sla én maken er een dressing van. 4 personen
5 13

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren 6½ min. zodat het eiwit gestold is en de dooier nog zacht. Laat schrikken en pel ze.
  2. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Doe de helft van de avocado samen met de yoghurt en mierikswortel in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
  3. Pureer er in delen ¼ van de spinazie door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe de rest van de spinazie in een ruime schaal. Breek het spek in stukjes en strooi over de spinazie. Snijd de rest van de avocado in plakjes en verdeel er ook over. Halveer de eieren en leg op de salade. Besprenkel met de dressing en serveer.

serveertip:

Lekker bij lekkerbekjes of pasta carbonara (dan is het recept niet meer glutenvrij).

kookstaptip:

Je kunt ook zelf reepjes ontbijtspek uitbakken en laten uitlekken op keukenpapier om ze lekker knapperig te krijgen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 05 - Saladebar , Receptkaart 2018 week 19-20

Spinaziesalade met spek, ei en spinazie-yoghurtdressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie­sa­la­de met spek, ei en spi­na­zie-yog­hurt­dres­sing

1
1
  • 4 middelgrote eieren

Kook de eieren 6½ min. zodat het eiwit gestold is en de dooier nog zacht. Laat schrikken en pel ze.

2
2
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

3
3
  • 150 ml Arla biologische yoghurt
  • 2 tl geraspte mierikswortel

Doe de helft van de avocado samen met de yoghurt en mierikswortel in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

4
4
  • 100 g spinazie

Pureer er in delen de spinazie door en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 300 g spinazie
  • 70 g uitgebakken ontbijtspek

Doe de rest van de spinazie in een ruime schaal. Breek het spek in stukjes en strooi over de spinazie.

6
6

Snijd de rest van de avocado in plakjes en verdeel er ook over. Halveer de eieren en leg op de salade. Besprenkel met de dressing en serveer.

serveertip:

Lekker bij lekkerbekjes of pasta carbonara (dan is het recept niet meer glutenvrij).

kookstaptip:

Je kunt ook zelf reepjes ontbijtspek uitbakken en laten uitlekken op keukenpapier om ze lekker knapperig te krijgen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.